Gemeente Zwolle

Werkzaamheden IJsselallee

Tussen vrijdag 10 oktober en zaterdag 8 november 2003 voert de gemeente wegwerkzaamheden uit aan de IJsselallee in en nabij de tunnel.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag en extra fundering en zijn opgedeeld in drie fasen. Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen een aanpassing in de planning noodzakelijk maken. Woensdag 8 oktober starten de voorbereidende werkzaamheden.

Fase 1: noordelijke rijbaan (aan de kant van het spoor) Op vrijdag 10 oktober 2003, vanaf 18.00 uur, krijgt een deel van noordelijke rijbaan een nieuwe asfaltlaag. Het betreft het weggedeelte vanaf het BP-tankstation tot aan 80 meter voor de
verkeerslichteninstallatie ter hoogte van de Reysigerweg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de loop van zaterdag 11 oktober 2003 afgerond.

Fase 2: extra fundering
Maandag 27 oktober tot en met vrijdag 14 november 2003 wordt de tunnel IJsselallee onder andere voorzien van een aanvullende fundering. Gebleken is dat de korte palen op enkele plaatsen onvoldoende trekkracht ontwikkelen. De aannemer gaat daarom circa 20 lange palen in de zuidelijke rijbaan heien.

Fase 3: zuidelijke rijbaan (aan de kant van het fietspad) Vrijdag 7 november 2003 vanaf 18.00 uur wordt de zuidelijke rijbaan voorzien van nieuw asfalt. Het gaat hier om het weggedeelte vanaf de tunnel tot aan 80 meter voor de verkeerslichteninstallatie ter hoogte van de Ittersumallee. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de loop van zaterdag 7 november 2003 afgerond.

Gevolgen voor het verkeer
Op 10 en 11 oktober 2003 blijft, in tegenstelling tot de huidige situatie, het verkeer tot 80 m voor de verkeerslichteninstallatie ter hoogte van de Reysigerweg, op de zuidelijke rijbaan. Het BP-benzinepompstation is op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober 2003 alleen voor personenauto's bereikbaar.

Voorafgaand aan de start van de funderingswerkzaamheden wordt het verkeer op de IJsselallee ter hoogte van de tunnel verplaatst van de zuidelijke rijbaan naar de noordelijke rijbaan. Dit wordt middels verkeersborden en bebakening duidelijk gemaakt aan de automobilist.

Op 7 en 8 november 2003 blijft het verkeer, in tegenstelling tot de huidige situatie, tot 80 meter voor de verkeerslichteninstallatie ter hoogte van de Ittersumallee op de noordelijke rijbaan.


---