Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-10-2003

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 10 oktober
Nederland 2 ­ 21.33 uur

MONUMENT VOOR JOHN KRAAYKAMP IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van vrijdag 10 oktober ontvangt Ivo Niehe een grote hoofdgast: de 78-jarige John Kraaykamp.

Hij vertelt over zijn beginjaren ("De mensen zaten vaak met hun rug naar me toe. Dan moet je ze zien te pakken. Dat was mijn leerschool. Ik vertelde grappen en speelde bas. Dan zei ik wat ik verdiende en dan keek iedereen"). Over zijn jaren in Zuid-Afrika ("Dat was een vergissing. Zat ik daar op een terrasje, zei niemand "Hallo John"! Maar ik vond het zo'n schitterend land"). Over zijn overstap naar het Klassieke Toneel ("Ik zag ze in de zaal zitten zo van: dat wordt lachen. Kraay als King Lear. Maar het ging goed. Mai had gezegd: je kan het Kraay. Dat was belangrijk voor me"). Over de hoogste toneelonderscheiding de Louis d'Or ("Ik moest aan Johnny vragen wat dat was..."). Op de vraag of hij ooit kan stoppen, antwoordt hij: "Eens moet ik afbouwen. Een komiek die sterft op het toneel vind ik belachelijk."

Ivo laat ook diverse mensen over Kraaykamp aan het woord. Onder anderen Mies Bouwman, Adèle Bloemendaal, Joop van den Ende en zijn chauffeur.

Kortom: een programma dat een monument is voor een van Nederlands grootste artiesten. Met uniek beeldmateriaal van 40 jaar geleden tot nu.



Ingezonden persbericht