GVB


Sector Algemeen Directeur Afdeling Concern Communicatie Postbus 2131 1000 CC Amsterdam Telefoon 020 ­ 460 5972 Telefax 020 ­ 460 5843 Persbericht E-mail: communicatie@gvb.nl www.gvb.nl 8 oktober 2003

Vrijdagochtend (5.30 - 8.30 uur) geen trams, bussen, metro's en veren in

Amsterdam vanwege werkonderbreking

Vanwege een werkonderbreking rijden de bussen, trams en metro's in Amsterdam NIET, op vrijdag 10 oktober van 's ochtends 5.30 tot 8.30 uur. Ook de veren over het IJ varen dan niet. De vakbonden ABVAKABO FNV en ABGP hebben de werknemers bij het GVB opgeroepen deel te nemen aan deze actie om hiermee te protesteren tegen het kabinetsbeleid.

Vanaf 8.30 uur zal het openbaar vervoer op gang komen. In de loop van de ochtend zal de dienstregeling weer volgens schema verlopen. De nachtbussen in de nacht van donderdag op vrijdag vallen buiten de werkonderbreking en rijden normaal.

Eén tunnelbuis van de IJ-tunnel zal gedurende de werkonderbreking worden afgesloten voor auto's en open staan voor voetgangers en fietsers. Voor auto's blijft de richting stad in beschikbaar. Auto's die de stad uit willen, worden omgeleid naar de Piet Heintunnel.

Reizigers informeren
Het GVB zal er alles aan doen om reizigers op tijd te informeren over de werkonderbreking met advertenties in kranten, informatie in trams, bussen en metro's, omroepen en GVB-website. Ook vrijdagochtend zullen op diverse plaatsen verwijzers staan om reizigers te informeren over de werkonderbreking. Informatie over de dienstregeling is verkrijgbaar bij OV-reisinformatie 0900 - 9292 (50 cent p/m).

De GVB-directie distantieert zich van deze actie en biedt haar excuses aan voor het ongemak voor passagiers dat door deze werkonderbreking ontstaat.


---
Voor meer informatie kunt u bellen met Hans van den Berg op bovenstaand telefoonnummer.