Gemeente Amsterdam

IJtunnel vrijdagochtend open voor fietsers en voetgangers Wegens uitvallen pontveren door werkonderbreking GVB-personeel 9 oktober 2003 - Lisa Neves Gonçalves
Vrijdagochtend 10 oktober tussen 5.30 en 8.30 kunnen fietsers, bromfietsers en voetgangers gebruik maken van de oostbuis van de IJtunnel. De Gemeente Amsterdam neemt die maatregel omdat de pontveren over het IJ uitvallen wegens een werkonderbreking van het GVB-personeel. De oostbuis van de tunnel (richting stad uit) wordt afgesloten voor auto's. Automobilisten kunnen wel de stad in rijden via de IJtunnel.

Vrijdagochtend worden politie, verkeersregelaars en borden ingezet om het verkeer te begeleiden. Auto's die de stad uit willen worden naar de Piet Heintunnel geleid. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen gebruik maken van de oostbuis van de IJtunnel. Ambulances kunnen net als het overige snelverkeer gebruik maken van de westbuis om de stad in te gaan. Ambulances richting Amsterdam-Noord gaan door de Piet Heintunnel. Voor calamiteiten heeft de GG&GD in Amsterdam-Noord extra ambulances gereed staan.

Autoverkeer

Automobilisten die de stad uit willen kunnen geen gebruik maken van de IJtunnel. Zij dienen gebruik te maken van de Ring A10 (Coentunnel of Zeeburgertunnel). Ook kan verkeer richting noord gebruik maken van de Piet Heijntunnel, Zuiderzeeweg en Schellingwouderbrug.

Werkonderbreking openbaar vervoer personeel GVB

Het uitvallen van de pontveren over het IJ is het gevolg van een aangekondigde werkonderbreking onder het GVB-personeel. Vrijdagochtend (5.30 - 8.30 uur) rijden er ook geen trams, bussen en metro's in Amsterdam. Meer informatie over de werkonderbreking en dienstregelingen is verkrijgbaar bij OV-reisinformatie 0900 - 9292 (50 cent p/m) en via www.gvb.nl.

Streekvervoer

Ook het streekvervoer ondervindt vrijdag hinder van de protestacties. Er rijden bussen van en naar Amsterdam, maar die stoppen niet allemaal bij alle haltes binnen de stadsgrenzen. Meer informatie over de streekbussen is te vinden op www.connexxion.nl.

© Gemeente Amsterdam