Ingezonden persbericht

WAR CHILD FEAST FOR PEACE

PROEF DE VREDE OP 10 OKTOBER!

Op vrijdag 10 oktober gaat bij honderden Nederlandse horecagelegenheden de witte vlag uit, een teken van vrede. Het is dan Feast for Peace, een jaarlijks evenement ten bate van War Child Nederland. Horecagelegenheden doneren die dag een deel van hun omzet aan War Child en steunen daarmee de hulp aan oorlogskinderen. Het Nederlandse publiek kan hier ook aan bijdragen door op 10 oktober uit te gaan bij een Feast for Peace deelnemer. Welke restaurants, cafés of andere horecagelegenheden dat zijn, vindt u op www.feastforpeace.nl.

Politici zetten zich ook in voor Feast for Peace. Zo ontpoppen onder meer Fractieleider Jan Marijnissen, de staatssecretarissen Joop Wijn en Karien van Gennip, Boris van de Ham, Bert Bakker, Christa van Velzen, Staf de Pla zich als barman op 10 oktober in café Dudok in Den Haag. Aangemoedigd door presentator Jeffrey Huf proberen zij tussen 18.00 uur en 19.00 uur zoveel mogelijk fooi voor War Child op te halen en mensen te stimuleren na afloop te gaan eten in één van de talloze deelnemende horecazaken in Den Haag.

Naast de tappende politici in Den Haag vinden er op 10 oktober nog andere leuke acties plaats in Zuid Holland. In de Watergeus in Noorden krijgen kinderen kookles en de restaurants Ambiance en Popocatepetl in Den Haag, NH Zoetermeer-Restaurant Patache en Breakaway in Rotterdam serveren zelfs speciale menu s tijdens Feast for Peace. Ook Bram Ladage en de Boterham Express dragen een steentje bij aan het evenement. Op 10 oktober gaat van ieder verkocht product in alle vestigingen 10 eurocent naar War Child!

Gesponsord evenement

Dankzij sponsoring van o.a. Ben & Jerry s, wordt Feast for Peace kosteloos gerealiseerd. Hierdoor gaat de volledige bijdrage van de deelnemende horecagelegenheden naar het War Child project in Eritrea. Duizenden kinderen in Eritrea zijn de afgelopen jaren slachtoffer geworden van de gewapende strijd met Ethiopië. Velen van hen leven in vluchtelingenkampen. Hun toekomst-perspectieven zijn weinig hoopvol. Hoewel de meeste kinderen wel onderwijs krijgen, zijn Eritrese autoriteiten bezorgd om de verdere psychische ontwikkeling van deze jonge generatie. Om daar positief aan bij te dragen, organiseert War Child creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen en bereikt daar zo n 8000 kinderen mee.

War Child Nederland

War Child Nederland streeft naar een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen en heeft projecten in onder meer Kosovo, Bosnië-Herzegovina, Afghanistan/ Pakistan, Georgië, Tsjetsjenië, Sierra Leone, Eritrea, Soedan en Congo. War Child Nederland heeft zich gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening gericht op de verwerking van oorlogsherinneringen en trauma s. Via creatieve middelen, zoals muziek, drama en tekenen, leren de kinderen vaardigheden waarmee zij hun herinneringen aan de oorlog gemakkelijker een plek kunnen geven. War Child Nederland is in 1995 opgericht en is een onafhankelijke Nederlandse stichting.


- EINDE BERICHT -