ABVAKABO FNV

Geen bussen in Amsterdam op vrijdag 10 oktober

ABVAKABO FNV en FNV Bondgenoten hebben hun leden opgeroepen om van 6 tot en met 13 oktober mee te doen aan korte werkonderbrekingen in het openbaar vervoer. Op vrijdag 10 oktober is Amsterdam aan de beurt. Tussen 5:30 en 8:30 uur rijden er geen bussen, trams en metro's in de hoofdstad. Ook de veerponten tussen Amsterdam CS en Amsterdam Noord varen niet. De politie maakt een deel van de IJtunnel geschikt voor fietsers en voetgangers. Om 8.30 hervatten de actievoerders het werk. Het zal dan enige tijd duren voor het openbaar vervoer weer op tijd rijdt.

De acties zijn een protest tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet, die de werkloosheid vergroten in plaats van verkleinen, de WAO afsluiten, VUT en prepensioen om zeep helpen, het ziekenfonds uitkleden en ambtenaren en uitkeringsgerechtigden bij voorbaat op achterstand zetten. De acties zijn ook gericht tegen de voorgenomen bezuinigingen op het openbaar vervoer. Lijnen worden geschrapt, dienstregelingen beperkt. Daar wordt niemand beter van.

De acties zijn onderdeel van de FNV campagne 'Het kan socialer. Beter'. Met de acties wil de FNV de druk op het kabinet opvoeren tot het najaarsoverleg op 14 oktober. Een overzicht van de bedrijfsestafettes is te vinden op www.fnv.nl/actie.

Meer informatie:
Ruud Cornelisse bestuurder ABVAKABO FNV (06) 51218347

Het personeel van het GVB dat actievoert, blijft in de garages van waar de dienst zou zijn begonnen. De actieleiding verzamelt zich om 5:30 uur in Garage West aan de Jan Tooropstraat te Amsterdam. De media zijn welkom bij deze actie.


09 okt 03 11:18