Gemeente Den Haag

oktober 2003
Medewerkers staan centraal op Haagse Onderwijsdag (7 okotber)

Alle leerlingen van het Haagse openbaar primair onderwijs zijn op vrijdag 10 oktober 2003 vrij. Het personeel is dan op de eerste Onderwijsdag openbaar primair onderwijs Den Haag. Het thema 'Plezier in je werk' is gekozen omdat arbeidsvreugde en plezier van leerkrachten belangrijke voorwaarden zijn voor goed onderwijs.

Zo'n 1600 personeelsleden hebben zich aangemeld voor de Onderwijsdag, die in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag plaatsvindt. Na de opening door Pierre Heijnen, wethouder van onderwijs, kunnen deelnemers workshops volgen en informatiestands bezoeken. Daarnaast zijn er cabaretvoorstellingen.

Voetbalscheidsrechter Dick Jol geeft workshops over 'Spelregels: Dat zien we graag in Den Haag'! Dit project stimuleert jongeren om na te denken over normen en waarden. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn ongewenst gedrag, eigen verantwoordelijkheid en culturele achtergrond. Alle Haagse scholen kunnen binnenkort met dit project aan de slag. Gerda Hamann, econome en loopbaanadviseur, verzorgt een presentatie over generaties en hun loopbaanwensen. Kinderboeken- en tekstschrijver Koos Meinders leest voor en geeft voorleestips voor in de klas. Ook thema's als persoonlijke ontwikkeling, communicatie, ervaringen van niet-onderwijzend personeel, werkdruk en de begeleiding van startende leerkrachten komen aan bod in de workshops.

De afdeling Openbaar Onderwijs van de gemeente is de organisator en wil iedere twee jaar een Onderwijsdag organiseren. De Onderwijsdag valt samen met de Nationale Onderwijsweek en de Kinderboekenweek. De Nationale Onderwijsweek is een landelijk initiatief van het instituut voor Nationale Onderwijs Promotie. In het kader van de kinderboekenweek is er in het programma speciale aandacht voor het ontmoeten van kinderboekenschrijvers. Naast Koos Meinders is onder meer schaatsster en debuterend schrijfster Ria Visser aanwezig.