CDA

CDA
09-10-03
Joop Wijn en Karien van Gennip in actie voor War Child De staatssecretarissen Karien van Gennip en Joop Wijn zullen op vrijdag 10 oktober van 18.00-19.00 uur in café Dudok in Den Haag als barkeepers zoveel mogelijk fooi voor War Child proberen op te halen en daarbij mensen te stimuleren na afloop te gaan eten in één van de talloze deelnemende horecazaken in Den Haag.

Deze actie is onderdeel van Feast for Peace, een jaarlijks evenement ten bate van War Child Nederland. Horecagelegenheden doneren die dag een deel van hun omzet aan War Child en steunen daarmee de hulp aan oorlogskinderen.

War Child Nederland streeft naar een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen en heeft projecten in onder meer Kosovo, Bosnië-Herzegovina, Afghanistan/ Pakistan, Georgië, Tsjetsjenië, Sierra Leone, Eritrea, Soedan en Congo.

War Child Nederland heeft zich gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening gericht op de verwerking van oorlogsherinneringen en
-trauma's. Via creatieve middelen, zoals muziek, drama en tekenen, leren de kinderen vaardigheden waarmee zij hun herinneringen aan de oorlog gemakkelijker een plek kunnen geven.