Politie Gelderland-Midden

Regionaal - vooraankondiging snelheidscontroles Publicatiedatum: 09-10-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden houdt morgen, vrijdag 10 oktober, snelheidscontroles op de volgende wegen in de regio:

o Drielse Rijndijk tussen Driel en Heteren, gedurende de ochtenduren o 2e Weteringsewal in Elst, gedurende de avonduren

maar ook op andere wegen in de regio zijn snelheidscontroles mogelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Spijk-onderzoek naar rijvaardigheid na rijden onder invloed Publicatiedatum: 09-10-2003

Een 30-jarige automobilist uit de gemeente Rijnwaarden, die in de nacht van woensdag op donderdag onder invloed van alcohol achter het stuur was aangetroffen in Spijk, zal zich aan een onderzoek naar zijn rijvaardigheid moeten laten onderwerpen. Surveillerende agenten zagen de man rond een uur 's nachts rijden over de Dijkhoevestraat in Spijk en onderwierpen hem aan een routinecontrole. Daarbij werd drankgebruik geconstateerd, waarop de man mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. Daarbij werd een promillage vastgesteld van 1,28 (tweeënhalf keer het wettelijke maximum). De man was recentelijk al eerder aangehouden voor het rijden onder invloed, waarbij zijn rijbewijs was ingevorderd. Door de politie wordt nu een onderzoek gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) naar diens geschiktheid om een rijbewijs te bezitten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede; familieruzie; verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 09-10-2003

Verschillende leden van één familie hebben donderdag 9 oktober rond 14.30 uur ruzie gekregen in een woning aan de Bloemaertstraat in Ede. Bij de ruzie zijn een vrouw en een man gewond geraakt aan hun hoofd. De man kon na behandeling in het ziekenhuis worden aangehouden, het gaat om een 25-jarige man uit Wageningen. Een andere man, eveneens 25-jaar is ook in de woning aangehouden.

Het conflict ligt in de relationele sfeer. Alle betrokkenen maken deel uit van een gezin. Eén van hen heeft een relatie met een gezinslid. De exacte toedracht wordt nog onderzocht. Daarvoor zullen beide mannen in verzekering worden gesteld. Door de politie is ook een mes in beslag genomen. Onderzocht moet worden of dit bij het incident is gebruikt. Over de aard van het letsel van de vrouw zijn nog geen bijzonderheden bekend.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe vallei Harry Munniksma
0318 - 688221