Rabobank Nederland

Nieuwe Rabohypotheek biedt doorstromers meer armslag op woningmarkt Rabobank Nederland, 09/10/2003 17:00
---

De Rabobank lanceert op 10 oktober de Doorstroomhypotheek. Deze hypotheek geeft dubbele bescherming aan mensen die een nieuw huis kopen, zonder dat zij hun oude huis al hebben verkocht. Door de afkoeling van de woningmarkt is het aantal opties voor doorstromers om de kwaliteit van hun woonsituatie te verbeteren sterk toegenomen. Veel potentiële doorstromers zijn echter voorzichtig geworden met de aanschaf van een nieuw huis, omdat het langer duurt om hun bestaande woning te verkopen. De Rabobank wil met haar nieuwe hypotheekproduct potentiële doorstromers helpen hun woonwensen toch te kunnen realiseren.

Bij de Doorstroomhypotheek heeft de klant geen hoge dubbele hypotheeklasten. De rente op het overbruggingskrediet - en voor bestaande hypotheekklanten ook de rente op de bestaande hypotheek - hoeft pas bij verkoop van het oude huis betaald te worden. Daarnaast kent deze financiering een extra laag tarief van 3,0%. Bovendien zit in de Doorstroomhypotheek een hypotheekbescherming, waarmee tijdens ziekte of werkloosheid de hypotheeklasten tijdelijk worden doorbetaald.

Het aantal potentiële doorstromers wordt geschat op 170.000. Deze groep wil echter steeds vaker eerst de bestaande woning hebben verkocht, alvorens tot de aankoop van een nieuwe woning over te gaan.

Jos Rovers, manager Financieel Advies bij Rabobank Nederland: "We merken dat veel klanten de wens en de financiële mogelijkheden hebben om een ander (groter) huis te kopen, maar dat ze bang zijn om het huidige huis niet tijdig te kunnen verkopen waardoor ze dubbele hypotheeklasten zouden krijgen. De Doorstroomhypotheek is dan een oplossing en geeft op verantwoorde wijze zekerheid aan klanten."

Doorstromers op de Nederlandse koopwoningmarkt Op de site www.rabobank.nl/kennisbank is het Themabericht De Nederlandse woningmarkt: doorstromers nader bekeken beschikbaar. Daarin geeft de Stafgroep Economisch Onderzoek van Rabobank Nederland hun visie over doorstromers en de huizenmarkt.