Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems vergroot mogelijkheden Lightning 9900 V Series

Verbeteringen spelen in op eisen rond compliance en consolidatie

Amsterdam, 10 oktober 2003 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), speelt in op de vraag naar oplossingen waarmee klanten kunnen voldoen aan regelgeving en eisen op het gebied van databeheer door de Hitachi Lightning 9900 V Series-producten voor enterprise storage op strategische onderdelen uit te breiden. Daarnaast introduceert Hitachi Data Systems nieuwe software voor de inzet van multilayer storage-infrastructuren en de bouw van robuuste platforms voor business continuity.

In tegenstelling tot leveranciers die hun klanten een rigide aanpak voor beheer van de datacyclus en dataherstel willen opleggen, wil Hitachi Data Systems haar klanten maximaal rendement laten behalen uit gedane investeringen in oplossingen voor databeheer en -herstel. Hitachi biedt als enige storage-leverancier de mogelijkheid om data direct te verplaatsen tussen modulaire en enterprise storage-systemen zonder tussenkomst van een host. Dat leidt tot betere prestaties en lagere kosten.

De nieuwe mogelijkheden in het kort.

* Nieuwe versie van LDEV Guard data retention manager voor open systemen. Bestanden volgens WORM-principe opslaan voor een vastgestelde periode zonder mogelijkheid tot wijzigen of verwijderen voor volledige compliance.
* LDEV-domeinen zijn intern, remote en tussen storage layers te repliceren.
* Hitachi Three Data Center Copy voor veilige en snelle hervatting van diensten, ongeacht de omvang van de calamiteit. Three Data Center Copy wordt toegepast binnen mainframe-omgevingen met Hitachi CopyCentral.
* Serverloze back-up tussen de Lightning 9900 V Series en een reeks ondersteunde tape drives met Hitachi eCopy.
* Verdubbelde cachecapaciteit van de Hi-Star-architectuur tot 128 GB. Het besturingsgeheugen is verdubbeld tot 6 GB. Verbeterde mogelijkheden om zonder downtime te upgraden. Voor storage-consolidatie binnen mainframe-omgevingen is de ESCON-connectiviteit uitgebreid naar 48 poorten.
* Nieuwe 15.000 RPM/73GB harddisk drives voor I/O-intensieve toepassingen.

Gevoelige bedrijfsinformatie bewaren en beschermen CIO's hebben te maken met twee belangrijke issues: voldoen aan alle compliance-regels en storage consolideren. Met de nieuwe versie van LDEV Guard data retention manager voor open systemen kunnen klanten gevoelige bedrijfsinformatie bewaren en beschermen. Deze oplossing is volledig geïntegreerd met alle Lightning 9900 V Series storage-systemen. Doordat LDEV functioneert als een WORM (Write Once Read Many), worden onveranderlijke bestanden behouden en kan een compliant storage-omgeving gebouwd worden. Als data eenmaal weggeschreven is, kan deze binnen een specifieke periode alleen door geautoriseerde applicaties teruggehaald of geraadpleegd, maar niet veranderd of verwijderd worden. Deze functionaliteit wordt door geen enkele andere leverancier geleverd. Tevens kunnen de Open LDEV-domeinen worden gerepliceerd. Intern in het systeem met behulp van Hitachi ShadowImage, remote met Hitachi TrueCopy en tussen de 9900 V Series en de 9500 V Series met behulp van HiCopy.

De waarde van data verandert met de tijd, en hoewel het behoud van belang is, is de afstemming van de kosten voor opslag op de waarde van data belangrijker. HiCopy ondersteunt kosteneffectieve opslag door ongestoorde, policy-based datamigratie naar storage die economisch verantwoord is.

Business continuity
Een ander aspect bij het voldoen aan regelgeving is de mate waarin een onderneming afspraken kan nakomen over het hervatten van activiteiten binnen een overeengekomen termijn. Bedrijfs- en overheidsorganisaties stellen in toenemende mate eisen voor wat betreft het snel kunnen hervatten van diensten na calamiteiten. Hitachi introduceert hiervoor Hitachi Three Data Center Copy voor veilige en snelle hervatting van diensten, ongeacht de omvang van de calamiteit of het incident. Door de gelijktijdige inzet van synchrone en asynchrone replicatietechnologieën van Hitachi TrueCopy binnen datacenters in diverse regio's, zijn SLA's gegarandeerd. Three Data Center Copy wordt toegepast binnen mainframe-omgevingen met Hitachi CopyCentral. Deze oplossing automatiseert het centraal beheer van Hitachi TrueCopy en ShadowImage via een consistente beheerinterface.

Verder biedt eCopy serverloze back-up tussen de Lightning 9900 V Series en diverse ondersteunde tape drives. ShadowImage voorkomt server-overheads bij back-up.

"Met deze oplossingen versterkt Hitachi Data System haar leiderspositie in de enterprise storage-markt", aldus Robert Montague, Managing Director Analyst bij RBC Capital Markets. "Met deze extra mogelijkheden voorziet de Lightning 9900 V Series in de belangrijkste aandachtspunten voor CIO's, en voldoet aan regelgeving en storage-consolidatie."

Consolidatie
Hitachi verlaagt de TCO en versnelt de ROI door de maximum cachecapaciteit van de Hi-Star-architectuur te verdubbelen van 64 GB naar 128 GB. Verder is het besturings-geheugen verdubbeld van 3 naar 6 GB en zijn de mogelijkheden om zonder downtime te upgraden, verbeterd. Om mainframe-klanten te ondersteunen bij storage-consolidatie, heeft Hitachi de ESCON-connectiviteit uitgebreid naar 48 poorten. Daarbij biedt de bredere ondersteuning van FICON cascading grotere flexibiliteit aan andere mainframe-gebruikers.

"United Airlines Loyalty Services koos een Lightning 9900 V Series-systeem voor de consolidatie van de storage-infrastructuur en om kosten te besparen", zegt Gary Pilafa, Senior Systems and Storage Architect bij United Airlines Loyalty Services. "We beschikken nu over dubbele prestaties en capaciteit, zodat we ons kunnen richten op het bieden van real-time toegang tot vlucht- en andere informatie voor onze klanten. Op die manier versterken we onze concurrentiepositie."


---

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het ontwikkelen van de beste hardware, software en services, zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website http://www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.