Politie Zaanstreek-waterland




Zaanstreek-Waterland
Kabinet Korpsleiding
Sectie communicatie



Zaandijk, 10 oktober 2003


Centrale Recherche Zaanstreek-Waterland rolt criminele organisatie op



De Regionale Recherche van de politie regio Zaanstreek-Waterland heeft in de afgelopen week een groot aantal acties uitgevoerd ter afronding van een langdurig onderzoek naar een Internationaal opererende criminele organisatie die zich op grote schaal bezig heeft gehouden met in- en uitvoer van drugs en het witwassen van gelden verkregen uit criminele activiteiten.

In Nederland en verschillende andere landen werden afgelopen dinsdag 7 oktober doorzoekingen gedaan. Tot dusverre werden 8 mannen met de Nederlandse nationaliteit aangehouden. Bij de zoekingen werd een grote hoeveelheid verdovende middelen, een groot bedrag aan geld, diverse auto's en administratie in beslag genomen. Daarnaast werd beslag gelegd op bankrekeningen en onroerende goederen waaronder een appartementencomplex.

De actie werd uitgevoerd door 150 politiemensen in binnen- en buitenland. Vijf verdachten worden geleid voor de Rechter Commissaris. Voor de verdachten die zijn aangehouden in het buitenland zal een uitleveringsverzoek worden gedaan.

Het onderzoek wordt voortgezet. Niet uitgesloten is dat meerdere aanhoudingen zullen volgen.



Noot voor de redactie /