Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 10-10-2003 - Pesrberichten stadsdistricten Utrecht

Fietsongeluk in voetgangersgebied
UTRECHT Donderdagmiddag reed een fietser op de Steenweg tegen twee meisjes aan. Hierdoor kwamen de meisjes ten val maar gelukkig bleven alle betrokkenen ongedeerd. De Steenweg is een voetgangersgebied en fietsen is niet toegestaan. De politie verbaliseert regelmatig in het voetgangersgebied.

Snorfiets niet in orde
UTRECHT Donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie op de Einsteindreef een bestuurder van een snorfiets aangehouden omdat deze door het rode licht reed.
De bestuurder, 16 jaar uit Utrecht, gaf in eerste instantie een valse naam op maar gaf direct aan spijt te hebben. De man bleek verder niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en ontving diversen bekeuringen.

Zwartrijders
UTRECHT Donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur werd de politie op het Stationsplein ingeschakeld door de GVU in verband met drie zwartrijders. Zij weigerden hun personalia op te geven. Ook aan de politie wilde men hun identiteit niet prijsgeven waarop ze werden aangehouden. Twee verdachten, 16 en 18 jaar uit Utrecht, gaven hun naam op en werden met een boete heen gezonden. De derde verdachte is op het politiebureau ingesloten en de politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.

Onder invloed in een gestolen auto
UTRECHT Donderdagavond omstreeks 23.45 uur zag de politie een auto op de Zambesidreef rijden die kort daarvoor was gestolen. De agent zette zijn auto voor de gestolen auto waarop de bestuurder en zijn bijrijder de auto ontvluchtten. De agent kon echter de bestuurder vastgrijpen en hem in de boeien slaan. De verdachte, een 19-jarige man uit Utrecht, bleek op het bureau ook nog onder invloed van alcohol (395 ug/l) en zonder rijbewijs te hebben gereden. De politie onderzoekt nog wie de bijrijder is geweest.

Bestuurder aangehouden na achtervolging
UTRECHT - De politie heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance in een onopvallende politieauto zagen agenten een voertuig met hoge snelheid over de Lange Nieuwstraat rijden. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed vervolgens door de Agnietenstraat. Ter hoogte van het Ledig Erf zagen de agenten dat de man via de Catharijnesingel in de richting van het Paardenveld reed. Op de Catharijnesingel bedroeg de snelheid ruim 140 km/u.

De bestuurder reed verder de Amsterdamsestraatweg op. Ter hoogte van de Goudsbloemstraat stopte de man, reed achteruit en draaide zijn voertuig om weer met ruim 100 km/u in de richting van het centrum te rijden. Op het Paardenplein stopte de 20-jarige bestuurder uit Dordrecht. Diverse malen sommeerden de agenten dat de man uit zijn voertuig moest komen, echter dit weigerde hij. De man werd met gepast geweld uit zijn auto gehaald en overgebracht naar het bureau.

Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed van verdovende middelen was. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.