Politie Flevoland

Bedrijfsgebouw uitgebrand

Lelystad 10-10-2003 - In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Verlaatweg is donderdagnacht brand uitgebroken. Surveillerende agenten zagen omstreeks 00.30 uur een rode gloed boven bedrijventerrein Noordersluis en ontdekten de brand.

In het pand waren meerdere bedrijven gevestigd, waaronder een parketbedrijf, een bloemenhandel, een dakdekkersbedrijf, een schildersbedrijf, een casinoverhuurbedrijf, een speelautomatenbedrijf en een verhuurbedrijf.

De brandweer rukte uit met groot materieel. In het pand waren geen personen aanwezig. De aanwezige butaangasflessen konden uit het pand worden gehaald. In het pand waren ook enkele pakketten professioneel vuurwerk aanwezig. Deze werden door de brandweer onschadelijk gemaakt met grote hoeveelheden bluswater.

Door de grote hoeveelheden brandbaar materiaal sloeg de brand snel uit. Het pand brandde geheel uit.De naastgelegen gebouwen werden door de brandweer beschermd.

De omvang van de schade is nog niet bekend. De oorzaak van de brand is eveneens niet bekend. De Technische Recherche stelt een onderzoen in zodra de restanten voldoende zijn afgekoeld.