PERSBERICHT - 2003-10-10

Ryanair opent nieuwe verbinding tussen Zweden en Brussel

Eind oktober zal Ryanair een nieuwe verbinding starten tussen Brussel en de kustplaats onder Stockholm, Nyköping. De Ierse luchtvaartmaatschappij gaat uit van 100.000 reizigers op jaarbasis op dit traject. De luchthaven Skavsta bij Nyköping was al de negende luchthaven die luchtvaartmaatschappij sinds april toevoegde aan bestemmingen in Zweden.

Bestemmingen in Noord-Europa staan hoog genoteerd bij deze sterk expanderende luchtvaartmaatschappij. Aanleiding tot de snelle groei is het inspelen op het grote aantal reizigers dat zich regelmatig verplaatst tussen Zweden en de Beneluxlanden.

Het merendeel van de reizigers zijn zakenmensen en politici, maar in de toekomst verwachten de initiatiefnemers ook meer toeristenverkeer op dit traject. Brussel is uitgekozen voor een gemakkelijke doorvlucht naar andere bestemmingen in zuidelijker Europa.

Vanuit Brussel vliegt Ryanair naar Milaan, Pisa, Venetië, Rome, Carcassonne (Frankrijk) en Barcelona. Tot nu toe vloog Ryanair vanaf het Zweedse Skavsta naar London, Parijs, Oslo en Tampere (Finland).

Meer informatie: www.ryanair.com