Politie Hollands Midden
Datum: 10 oktober 2003

(

Auto in de brand Leiden
Een bestelbus is vannacht 10 oktober omstreeks 02.00 uur vermoedelijk in de brand gestoken. Het busje stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Kaardesteeg. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Een getuige zag op de kruising met de Korevaarstraat drie jongens wegrennen. Nadat de getuige de vlammen uit de bus zag komen is hij de jongens nog achterna gerend in de richting van de Garemarkt. De jongens wisten echter weg te komen. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Aanhouding Leiden
De politie heeft op vrijdag 10 oktober omstreeks 02.10 uur een 42-jarige automobiliste uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurster reed over de Plesmanlaan en viel bij agenten op vanwege het niet voeren van de autoverlichting. Nadat er een stopteken gegeven was ter hoogte van de verkeerslichten bij de Haagse Schouwweg reed de bestuurster bij het 'groene' licht plotseling door. Verderop op de Haagse Schouwweg werd de bestuurster opnieuw staande gehouden. Agenten roken een alcohollucht bij de Leidse waarna er een blaastest werd gedaan. Zij blies 320 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de Leidse wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg zij een rijverbod van twee uren.

Verkeersongeval Zoeterwoude-Dorp
Op donderdag 9 oktober omstreeks 13.00 uur vond een verkeersongeval plaats op de Dr. Kortmannstraat. Een 40-jarige automobilist uit Den Haag en een 37-jarige bestelautobestuurder uit Oegstgeest reden over de Dr. Kortmannstraat in de richting van Stompwijk. De Oegstgeestenaar wilde linksafslaan en gaf richting aan. De achterop rijdende Hagenaar zag dit te laat en reed tegen de auto voor hem. De Hagenaar werd met hoofd- en nekletsel overgebracht naar het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer.

Auto uitgebrand Zoeterwoude-Dorp
Een bestelauto op de Burgemeester Detmersweg is op vrijdag 10 oktober omstreeks 05.00 uur volledig uitgebrand. De politie vermoedt dat de brand een technische oorzaak heeft. Een auto die daarnaast stond liep door de brand ook schade op net boven de wielen. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen.

Aanhoudingen Alphen aan den Rijn
De politie heeft vannacht, 10 oktober, twee Alphenaren van 31 en 37 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 33-jarige plaatsgenoot. De drie kregen in een uitgaansgelegenheid aan de Julianastraat onenigheid met elkaar waarbij over en weer klappen waren gegeven. Buiten dreigde dit uit te lopen op een vechtpartij waarna de politie werd ingeschakeld. Terwijl de politie ter plaatse was zag de 37-jarige nog kans de 33-jarige Alphenaar enkele klappen te geven. De politie hield de twee verdachten aan en stelt een nader onderzoek in.

Verkeersongeval Nieuwkoop
Een 17-jarige bromfietser en zijn 18-jarige bijrijder, beiden uit Nieuwkoop, zijn op donderdag 9 oktober omstreeks 20.00 uur op de Dorpsstraat ten val gekomen. De twee reden in de richting van de Nieuwveenseweg toen zij tegen een voorwerp op de rijbaan reden. De bestuurder verloor de controle over zijn voertuig en waarna de twee op de weg vielen. De bijrijder liep een hoofdwond en schafwonden op. De bestuurder ontdekte dat het een reservewiel was waar hij overheen gereden was.

Aanhoudingen Alphen aan den Rijn
De politie heeft op vrijdagnacht 10 oktober een 24-jarige man uit Diemen en een 20-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 37-jarige Alphenaar. In een uitgaangsgelegenheid aan de Julianastraat ontstond al onenigheid tussen de personen. De 37-jarige Alphenaar heeft de twee buiten met een kettingslot uitgedaagd. Nadat het slot van hem was afgepakt, werd hij hiermee geslagen. De Alphenaar liep onder andere letsel op in het gezicht en verloor hij twee tanden. De Alphenaar is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie kon de twee verdachten bij het station aanhouden.

Kop-staart aanrijding Gouda
Op donderdag 9 oktober omstreeks 19.50 uur vond op de Statensingel een kop-staart aanrijding plaats tussen drie voertuigen. De auto's reden over de Statensingel komende vanuit de richting van de Stirumstraat. Een 41-jarige automobiliste uit Bodegraven klaagde over de nek.

Eenzijdig ongeval Gouda
Een 32-jarige automobilist uit Gouda is op donderdag 9 oktober omstreeks 21.10 uur met zijn auto tegen een boom gereden. De Gouwenaar reed over de Goudse Houtsingel in de richting van de Goverwellesingel. Hij had niet voortdurend zijn voertuig onder controle waarna hij net na de Goverwelletunnel tegen een boom in de middenberm reed. De bestuurder klaagde over pijn in de nek en zou zich onder doktersbehandeling stellen.

Te hard rijden en onder invloed Lekkerkerk
De politie heeft op vrijdag 10 oktober omstreeks 02.45 uur een 24-jarige automobilist uit Schoonhoven aangehouden wegens rijden onder invloed. Kort hiervoor was de bestuurder na een lasercontrole op de C.G. Roosweg betrapt op te hard rijden. Er werd een snelheid geconstateerd van 127 km/u. Bij de rotonde werd de bestuurder staande gehouden. Tevens werd een blaastest afgenomen welke een uitslag gaf van 355 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uren.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --