Politie Gelderland-Midden

Arnhem - ruim 400 bekeuringen na snelheidscontroles Publicatiedatum: 10-10-2003

Bij snelheidscontroles in Arnhem zijn door het verkeershandhavingsteam (VHT) donderdag verspreid over de dag 412 overtredingen vastgelegd. De controles werden uitgevoerd op wegen zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom werd gecontroleerd op de volgende wegen: Bakenbergseweg (115 overtredingen onder 588 passanten) en Zijpendaalseweg (200 overtredingen onder 827 passanten). Bij deze controles werd als hoogst gemeten snelheid 91 km/u genoteerd op de Zijpendaalseweg. Buiten de bebouwde kom werd gecontroleerd op de Koningsweg, waar in totaal 97 overtredingen geconstateerd werden onder ruim 5000 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u, terwijl daar 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed Publicatiedatum: 10-10-2003

De politie heeft donderdagavond in Dieren het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige automobilist uit Laag Soeren nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist viel omstreeks half negen door de mand bij een routinecontrole op de Wilhelminaweg in Dieren en bleek onder invloed van alcohol met een promillage van 1,59 (een overschrijding van ruim drie keer het wettelijke maximum). Aanleiding tot het instellen van de controle bleek het feit dat de man zonder verlichting in zijn auto reed. De Laag Soerenaar kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer (69) beroofd van portemonnee Publicatiedatum: 10-10-2003

Een 69-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag op het Cloeckplein in Arnhem beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd rond vijf uur op een parkeerplaats door een onbekende aangesproken met het verzoek te kunnen wisselen. Toen het slachtoffer zijn portemonnee tevoorschijn haalde griste de onbekende hem die uit handen en ging er vandoor. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een kleine man met een Zuideuropees uiterlijk, mager postuur en gekleed in een lange jas met bruine schoenen. De verdachte zou weggereden zijn in een rode personenauto. Het slachtoffer zou zijn belager nog achternagerend zijn en met zijn boodschappentas op diens auto geslagen. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - aanhoudingen en gewonden bij vechtpartij Publicatiedatum: 10-10-2003

De politie heeft donderdagmiddag op het AZC aan de Graaf van Rechterenweg in Oosterbeek twee bewoners aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Beide verdachten, twee mannen van 26 en 29 jaar, hadden onderling ruzie gekregen en zouden elkaar te lijf zijn gegaan met ondermeer messen en een hamer. Gewaarschuwde agenten hielden het tweetal aan. Beide mannen waren bij de vechtpartij gewond geraakt en moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen. Het tweetal is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten voor verder onderzoek. De aanleiding en de toedracht zijn nog onduidelijk. De politie probeert aan de hand van getuigenverklaringen meer klaarheid in de zaak te brengen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---