Ministerie van Defensie


---


---

foto: een deelnemer aan het NMK orriënteren gaat tot het uiterste, maar zal uiteindelijk niet in de prijzen vallen (Hennie Keeris)

Smulders prolongeert oriënteertitel op NMK

10-10-2003

Sergeant 1 Marco Smulders (KL) heeft donderdag (9 oktober) in Vlierden het nationale militair kampioenschap oriënteren gewonnen. Met grote overmacht werd hij voor de derde achtereenvolgende keer kampioen. Bij de vrouwen zegevierde sergeant Petra Sweertman (KL) voor de tweede keer op rij.

Op het lastige parcours in bospark De Bikkels kon geen enkele concurrent in de buurt komen van de ijzersterke Smulders. Met ruim zes minuten achterstand legde sergeant-majoor Ronald Dohmen (KL) beslag op de tweede plaats. Mark Heikoop (KL) won het brons.

De dameswedstrijd was een stuk spannender met het duel tussen majoor Mietta Groeneveld en sergeant Petra Sweertman (beiden KL). Veelvoudig kampioene Groeneveld maakte teveel fouten waardoor ze tijd verloor. Sweertman eindigde hierdoor ongeveer twee minuten eerder dan haar concurrente, die nog wel zilver won.

De nationale ploeg gaat zich nu richten op het Militair Wereldkampioenschap (MWK) Oriënteren, dat volgend jaar in ons land wordt gehouden.