Eemland zuid 09.00 uur

Utrecht 10-10-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Aanrijding onder invloed AMERSFOORT Op donderdag 9 oktober werd een automobilist aangehouden na een aanrijding. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 16.55 uur reed een 40-jarige automobilist uit Amersfoort over de Van Randwijcklaan, komende uit de richting van de Van Linschotenstraat en gaande in de richting van de Pullstraat. Voor hem reed een 42-jarige automobiliste uit Hoogland. De automobiliste stopte voor de kruising met de Cabralstraat om daar linksaf te slaan. De Amersfoorter zag dit te laat en botste op de achterzijde van zijn voorligger. De Hooglandse klaagde over pijn in haar nek en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 575 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Terwijl de verdachte in een ophoudruimte in het politiebureau zat, kraste hij met de riem bloemetjes op de muur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, voor vernieling (van de muur van de ophoudruimte) en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geslotenverklaring WOUDENBERG Op donderdag 9 oktober heeft de politie op de Voskuilerdijk op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd.

De controle vond van 16.00 uur tot 17.30 uur plaats. Vijfentwintig bestuurders negeerden de geslotenverklaring. Vier daarvan hadden een ontheffing en mochten hun weg vervolgen, éénentwintig bestuurders kregen een bekeuring.

Winkeldiefstal AMERSFOORT Op donderdag 9 oktober werd een meisje op winkeldiefstal betrapt.

Rond 16.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Langestraat dat een meisje de winkel verliet en dat tegelijkertijd het alarm van het beveiligingspoortje afging. Hij hield het meisje staande en zij bleek een paar laarzen te hebben gestolen. Het meisje, 17 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd even later overgedragen aan de politie.

Bij haar verhoor bekende zij de laarsjes te hebben gestolen. Zij kreeg een bekeuring van 115,-.

Illegaal over het fietspad AMERSFOORT Op donderdag 9 oktober werden meerdere bestuurders bekeurd voor het illegaal gebruik maken van een fietspad.

Tussen 16.45 uur en 17.45 uur werd gecontroleerd op de Kleine Koppel, ter hoogte van de spoorbrug. Dit n.a.v. klachten dat motoren en autos gebruik zouden maken van het fietspad. Drie automobilisten en één motorrijder werden bekeurd voor het rijden over het fietspad. Tijdens de controle kregen de politiemensen positieve reacties van de fietsers.

Grote alcoholcontrole AMERSFOORT / WOUDENBERG / LEUSDEN / ACHTERVELD De politie heeft op donderdag 9 oktober in het gehele district op een tiental plaatsen een grootscheepse alcoholcontrole gehouden.

De controles vonden van 15.30 uur tot 22.00 uur plaats. In totaal 889 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Drie bestuurders bliezen een A (Alarm), hetgeen betekent dat zij hoogstwaarschijnlijk teveel hadden gedronken.

Van de drie aangehouden bestuurders bleek dat één onder de wettelijke grens van 220 ug/l bleef en één precies op die grens terecht kwam. Beiden mochten daarop het politiebureau verlaten. De derde verdachte, een 38-jarige man uit Leusden, blies bij de ademanalyse 645 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Naar boven Laatst gewijzigd 10-10-2003 09:03 | © Politie Utrecht | Privacy

Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode Amsterdam-Amstelland Brabant Zuid-Oost Brabant-Noord Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland-Midden Gelderland-Zuid Gooi en Vechtstreek Groningen Haaglanden Hollands Midden IJsselland KLPD Kennemerland Limburg-Noord Limburg-Zuid Midden- en West-Brabant Noord- en Oost-Gelderland Noord-Holland-Noord Rotterdam-Rijnmond Twente Utrecht Zaanstreek-Waterland Zeeland Zuid-Holland-Zuid Overige politieorganisaties