Binnensticht 10.55 uur

Utrecht 10-10-2003 - Persberichten district Binnensticht

Schennispleger
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op donderdag 9 oktober werd een man aangehouden voor openbare schennis.

Rond 19.20 uur stonden een 17-jarige meisje uit Odijk en haar 20-jarige vriendin eveneens uit Odijk op het station te wachten op de trein naar Utrecht. Zij zagen dat een man op het perron stond, zijn broek liet zakken en enige bewegingen met zijn ontblote onderlichaam maakte. De meisjes belden de politie.

De vriendinnen zagen dat de man zijn broek optrok en over het perron liep. Daarna herhaalde hij zijn voorstelling nog een keer ten overstaan van een andere vrouw.

De verdachte, een 29-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden door een politieman die toevallig in zijn vrije tijd in de buurt was. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal voor openbare schennis opgemaakt.

Verkeerscontrole
ZEIST De politie heeft op donderdag 9 oktober tussen 15.00 uur en 16.00 uur op de Oranje Nassaulaan een verkeerscontrole gehouden.

In één uur tijd passeerden 570 voertuigen de radar. Daarvan reden er 32 bestuurders te snel en zij werden bekeurd. Tevens werden er bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet handenvrij bellen, trekhaak voor de kentekenplaat, ontbreken van losbreekreminrichting bij aanhangwagen en het niet hebben van een geldig rijbewijs.

Winkelmedewerker geslagen
DE BILT Op donderdag 9 oktober werd de medewerker van een winkel mishandeld door een man.

Rond 14.45 uur zag een 19-jarige Biltse medewerker van een winkel aan de Universiteitsweg dat twee mannen uit een kantoorruimte van de winkel kwamen lopen. Daar de mannen daar niets te zoeken hadden, sprak hij hen aan, waarna beiden wegrenden. De medewerker ging achter hen aan. Daarbij kreeg hij van één van hen een stomp in het gezicht. De verdachte kon met behulp van een getuige worden aangehouden. De verdachte, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, werd even later aan de politie overgedragen. De andere verdachte wist te ontkomen. Uit het kantoor bleek niets te zijn weggenomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt. Hij kreeg een schikking van 220,- aangeboden. Als hij die niet betaald dan zal hij binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Fietsen over de markt
ZEIST Op donderdag 9 oktober heeft de politie verbaliserend opgetreden tegen fietsers.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur hebben politiemensen gecontroleerd op de markt op de Voorheuvel. Daarbij werden vier fietsers bekeurd voor het fietsen in een voetgangersgebied. Zowel publiek als de marktkooplui reageerden positief op deze controle.