Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht 10-10-2003 - Persberichten voor het district Rijn & Venen

Snelheidscontrole
KOCKENGEN- Op de Portengen heeft de politie op donderdag tussen 07.30 uur en 08.45 uur een snelheidscontrole gehouden. 24 personen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid is 98 km/u waar 60 km/u is toegestaan.

Fietslichtcontrole
WOERDEN- Donderdag is op de Vossenschanslaan om 20.30 uur een fietslichtcontrole gehouden. In totaal werd er 10 keer een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet voeren van de fietsverlichting.

Bestuurder scooter gezocht
MAARSSEN- Donderdag heeft omstreeks 13.40 uur op de Pauwenkamp een aanrijding tussen een fietser en scooter plaatsgevonden. De bestuurder van de scooter is na de aanrijding doorgereden.

Een 17-jarig meisje uit Maarssen fietste op het fietspad in de richting van het Bisonspoor. Bij de bocht ter hoogte van de Pauwenkamp kwamen er twee scooters vanuit de tegenovergestelde richting. Eén van de twee scooters nam door onbekende reden de bocht niet en reed rechtdoor. Hierdoor kwam en de bestuurder van deze scooter en het meisje ten val. De scooter reed tegen een wegmarkeringhekje aan en sloeg over de kop. De bestuurder van deze scooter vroeg nog wel aan het 17-jarige meisje of alles goed met haar ging, maar reed even later weg in de richting van Spechtenkamp zonder dat hij zijn personalia heeft achter gelaten. Een motorambulance heeft de hoofdwond van het meisje behandeld en haar geadviseerd om naar haar huisarts te gaan.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Het signalement van de man op de scooter luidt: een man met een licht getinte huiskleur, ongeveer 16 à 17 jaar oud, tenger postuur en ongeveer 1.70 à 1.75 meter lang

Stroopwafelverkoper steelt portemonnee
KAMERIK- Op donderdag heeft op de Overzicht een insluiping plaatsgevonden.
Omstreeks 17.25 uur kwam bij een woning op de Overzicht een man aan de deur die stroopwafels verkocht. Op het moment dat de 82-jarige bewoner geld wilde pakken vroeg de man of hij even van het toilet gebruik mocht maken. Dit mocht. Later bleek dat een portemonnee uit het huis was verdwenen.

Het signalement van de man luidt: blanke man, kalend, 35 tot 40 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang.De man was gekleed in een spijkerbroek en een grijze blouse of dunne jas. De opbrengst zou voor studiedoeleinden bestemd zijn

De politie vraagt mensen oplettend te zijn. Als er iemand aan de deur komt om spullen te verkopen, vraag dan altijd om een ventvergunning. Ook adviseren wij deze mensen uit voorzorg niet binnen te laten.