Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 10 oktober 2003

Automobilist rijdt onder invloed

De bestuurder blies 0,7 promille

Almelo

Op vrijdag 10 oktober 2003 omstreeks 4.55 uur controleerden agenten een 31-jarige automobilist uit Almelo. Bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 0,7 promille. De man verliet het bureau met een boete van E 190,-(bps: 03-133307)

Snelheidscontrole

7 boetes uitgeschreven

Vriezenveen

Door de Politie Twente is op donderdag 9 oktober '03 tussen 11.30 uur en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Wierdenseweg te Vriezenveen. In totaal werden er 6 bestuurders van een personenauto en 1 bestuurder van een bromfiets bekeurd. De hoogst gemeten snelheid betrof 79 km/u waar 50 km/u gereden mag worden. (bps: 03-132999)

Serie auto-inbraken

Gepleegd in de nacht van woensdag op donderdag

Diepenheim/Vroomshoop

Op donderdag 9 oktober '03 deden 13 mensen uit Vroomshoop en 7 mensen uit Diepenheim aangift van inbraak in hun voertuig. Bij allen was ingebroken in de nacht van woensdag 8 oktober op donderdag 9 oktober. Iedereen mist zijn autoradio, in de meeste gevallen voorzien van CD-speler. De inbraken in Diepenheim vonden plaats aan Bekkenkamp,De Akkers, Raadhuisstraat, Kremersweide, Tegersweide en de Regenwicestraat. De inbraken in Vroomshoop waren aan Bevert, Churchillstraat, Constantijnstraat, Stobbelaan en Prins Clausstraat. Indien er mensen zijn die in de nacht van woensdag op donderdag iets verdachts(auto's, personen etc) hebben waargenomen dan zouden wij graag met hen in contact komen.

Tevens adviseren wij nogmaals om geen waardevolle goederen in het voertuig achter te laten. De weggenomen radio's waren vaak voorzien van afneembare frontjes. Ons advies is deze verwijderen en niet elders in de auto neerleggen.

Woninginbraak

Men is via het raam in de woning gekomen

Almelo

Bij een woning aan de Grovestins te Almelo werd op vrijdag 10 oktober 2003 omstreeks 5.30 uur ontdekt dat er was ingebroken. Men is via een raam aan de voorzijde de woning binnengekomen. De 39-jarige bewoner mist zijn sleutels en portemonnee met inhoud. (bps: 03-104737)

Werknemer aangehouden

Man wordt verdacht van diefstal geld uit kassa van bedrijf waar hij werkt.

Enter

Op maandag 6 oktober '03 deed een 32-jarige directeur van een bedrijf aan de Vonderweg in Enter aangifte van diefstal van geld. Op donderdag 9 oktober werd door de Politie Twente een 22 jarige man uit Neede aangehouden. De man was werkzaam in het Enterse bedrijf. De man bekende dat hij diefstal had gepleegd. De man moet het weggenomen bedrag terugbetalen en krijgt een boete. (bps: 03-131466)

Graafmachine en aanhanger gestolen

Weggenomen van bedrijfsterrein welke was afgesloten middels een ijzeren hekwerk.

Almelo

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Kolthofsingel in Almelo werd in de nacht van woensdag op donderdag een aanhanger met daarop een Graafmachine weggenomen. Een 38-jrige werknemer van een bedrijf uit Ootmarsum deed hiervan aangifte bij de Politie Twente. Tevens werden enkele graafbakken, die horen bij de graafmachine, oranje verkeerskegels en een trilmachine weggenomen. De graafmachine was Rood/blauw van kleur en van het merk Kubota. Het bedrijfsterrein was geheel afgesloten door middel van een hekwerk. Het toegangshek was afgesloten. De aanhanger De Politie Twente is op zoek naar getuigen. (bps: 03-132831)

Vrouw steelt dekbedovertrekken

Zij wordt aangehouden door marktkoopman

Almelo

Op donderdag 9 oktober '03 omstreeks 8.51 uur deed een 59-jarige marktkoopman uit Almelo aangifte van diefstal van 2 dekbedovertrekken. De man zag dat een 27-jarige vrouw uit Almelo dekbedovertrekken uit zijn verkoopwaar pakte en deze zonder af te rekenen meenam. De vrouw ging er daarna snel vandoor op haar fiets. Een andere marktkoopman (55 jaar uit Daarlerveen) schoot zijn collega te hulp en hield de vrouw aan. Hierna werd zij overgedragen aan de politie. De vrouw mocht na het afleggen van een verklaring het bureau verlaten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-132828)

Vrouw betaalt met vals geld

Bij vier zaken in Wierden heeft zij hiermee goederen gekocht

Wierden

Op donderdag 9 oktober '03 deden vier personen, die werkzaam zijn bij verschillende winkels in Wierden, melding/aangifte van vals geld. Men had allen van dezelfde vrouw een vals biljet van 100 Euro ontvangen als betaalmiddel. De vrouw was één keer in gezelschap van een man. Signalement:
vrouw:
35-40 jaar
blanke huidskleur
donker lang haar tot op de schouders (ene keer los, andere keer in een paardestart 1.80 tot 1.90 m lang
groot postuur maar niet dik
droeg een dikke gekleurde trui met strakke lichtblauwe spijkerbroek. Zij droeg in een andere winkel een stoffen bruin jack. Droeg een telefoon door middel van een koort om haar nek

Man:
ongeveer 1.80 m (kleiner dan de vrouw) normaal slank postuur
bol kalend hoofd
Oost-europees uiterlijk
Droeg een licht beige overjas

Mogelijk dat er mensen zijn die ons meer over de vrouw en man kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Twente op het nummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000.

Automobilist rijdt recht op agent af

Ook de passagiers kunnen bestuurder niet tot stoppen dwingen

Bornerbroek/Wierden/Vriezenveen

Op donderdag 9 oktober '03 omstreeks 20.32 uur wilde een motoragent een personenauto controleren op de Entersestraat te Bornerbroek. Omdat de 38-jarige bestuurder uit Haarlo niet wilde stoppen verzocht de motoragent assistentie van andere politieagenten. Er werd een blokkade geformeerd op de Buitenhavenwestzijde. De bestuurder reed hierbij recht op een agent af. Zij moest snel wegspringen om niet te worden aangereden. De auto reed vervolgens richting de Verweijweg. Daar werd wederom een blokkade geformeerd. Dit houdt in dat een opvallende politieauto dwarst over de rijbaan wordt geplaatst. De bestuurder omzeilde ook deze blokkade. De volgende blokkade bij de afslag Aadorp op de Rijksweg naar Vriezenveen werd ook weer omzeilt. Uiteindelijk werd met behulp van meerdere dienstauto's de bestuurder tot stoppen gedwongen op de Aadorpsweg. Zowel de bestuurders als zijn 2 inzittenden ( 23 jaar en 18 jaar uit Ruurlo) werden aangehouden. Volgens deze inzittenden hadden zij ook geprobeerd de bestuurder over te halen te stoppen. Zij verklaarden tevens dat de bestuurder opzettelijk de politie wilde uitlokken. De inzittenden konden de auto niet verlaten omdat de bestuurder tijdens de rit de automatische deurvergrendeling voor hen had ingeschakeld. Tijdens de aanhouding was de 38-jarige bestuurder zeer agressief richting de agenten. Hij bedreigde hen. De man is opgesloten en inverzekering gesteld. De inzittenden zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Het rijbewijs van de bestuurder is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-133231)

Technische verkeerscontrole

Er werden 60 voertuigen technisch onderzocht

Haarle (gemeente Hellendoorn)

Door de Politie Twente werd van 9.30 uur tot 13.00 uur aan de Almeloseweg te Haarle een technische verkeerscontrole gehouden. Voor de volgende feiten werd bekeurd: uitstekende lading
niet geldige A.P.K.
niet voorzien van een goedwerkende ruitenwisser hulpkoppeling niet aanwezig bij aanhangwagen onverzekerd rijden op de weg.
(bps: 03-133032)

Parkeerbonnen uitgeschreven

Naar aanleiding van vele klachten werd er gecontroleerd.

Almelo

Naar aanleiding van vele klachten werd er door de Politie Twente op donderdag 9 oktober '03 gecontroleerd op het foutief parkeren van voertuigen aan de Zilvermeeuw te Almelo. In totaal werden er 37 bekeuringen uitgeschreven omdat de voertuigen niet geparkeerd stonden in de daarvoor bestemde vakken. (bps: 03-133106)

Inbraak en poging inbraak

Een slijterij en een horecagelegenheid kregen ongewenst bezoek.

Denekamp

Op woensdag 9 oktober '03 deed een 53-jarige eigenaar van een slijterij aan de Brinkstraat in Denekamp aangifte van inbraak in zijn bedrijf. Hij ontdekte dat de voordeur was geforceerd. De dader(s) heeft/hebben zich hierdoor de toegang in het pand verschaft. De eigenaar mist de kassalade inclusief het geld dat erin zat. (bps: 03-132865)

Een 50-jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan de Eurowerft in Denekamp deed aangifte van poging inbraak in zijn bedrijf. Men heeft geprobeerd de voordeur te forceren. Door het goede hang en sluitwerk heeft men hierdoor geen toegang tot het pand kunnen krijgen. De eigenaar heeft wel schade aan zijn pand opgelopen en heeft aangifte gedaan. (bps: 03-132855)

Naam Chantal Westerhoff : 053-4555588


---- --