Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 oktober 2003

Automobilist aangehouden

Automobilist bekeurd wegens het rijden onder invloed

Hengelo

Politieagenten controleerden vrijdag 10 oktober rond 01.00 uur een 46-jarige automobilist uit Saasveld op de Enschedesestraat in Hengelo. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 promille. De man werd heengezonden met een bekeuring van E 190,- en een rijverbod van 2 uur. (bps: 03-133296)

Aanhouding fietsendieven

Twee verdachten aangehouden wegens diefstal fietsen

Denekamp

Vrijdagmorgenmorgen 10 oktober werd een 68-jarige man uit Denekamp even na 05.00 uur opgebeld door een buurtbewoner. Deze vertelde hem zojuist gezien te hebben dat iemand zijn fietsen op een aanhanger had geladen en daarmee vandoor was gegaan. De 68-jarige man zag dat er inderdaad twee fietsen uit zijn garage aan de Pastoor Knuifstraat in Denekamp waren weggenomen en belde daarop de politie. Via de meldkamer werd een oproep uitgedaan naar de auto en aanhanger uit te kijken. Politieagenten zagen het desbetreffende voertuig rond 05.30 uur op de A1 Noordbaan in Rijssen rijden en lieten de bestuurder stoppen. Beide inzittenden, een 45-jarige man uit Amsterdam en een 38-jarige man uit Opmeer, werden aangehouden. Zowel in de auto als op de aanhanger werden fietsen aangetroffen, in totaal zeven, waaronder de twee fietsen uit de garage in Denekamp. De 68-jarige eigenaar deed inmiddels aangifte. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de overige fietsen. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-133315)

Aanrijding met letsel

Jongen gewond bij aanrijding tussen bromfiets en personenauto

Almelo

Een 19-jarige bromfietser uit Almelo reed donderdagavond 9 oktober omstreeks 19.35 uur over het fietspad langs de Windmolenbroeksweg in Almelo. Bij hem achterop zat een 16-jarige plaatsgenoot. Op de kruising met de Schoppe verleende de 19-jarige bromfietser geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 63-jarige man uit Almelo. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de bromfietser ten val kwam. De 16-jarige jongen raakte hierbij lichtgewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-133216)

Herenondergoed gestolen

Tientallen zwarte slips en boxershorts uit een winkel in Hengelo gestolen

Hengelo

Door een medewerker van een winkel aan de Straatsburg in Hengelo werd aangifte gedaan van diefstal van tientallen zwarte heren slips en boxershorts van het merk Endless. Het ondergoed werd woensdagmiddag 8 oktober rond 12.00 uur uit de winkel weggenomen. (bps: 03-132924)

Automobilist aangehouden

Automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed

Enschede

Politieagenten controleerden donderdag 9 oktober omstreeks 22.35 uur een 39-jarige automobilist uit Oldenzaal. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en ademanalyse gaf een uitslag van 1,20 promille. Tegen de 39-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren. (bps: 03-133295)

Gestolen auto aangetroffen

Een op 10 september gestolen auto inmiddels aangetroffen

Enschede

Op woensdag 10 september werd vanaf een parkeerplaats aan de Gruttostraat in Enschede een witte Golfwagen Golf gestolen met kenteken SR-80-YT. De eigenaar, een 34-jarige vrouw uit Enschede, deed hiervan aangifte. Donderdag 9 oktober werd de auto aangetroffen op de Brinkstraat in Enschede. De 34-jarige vrouw is hiervan inmiddels in kennis gesteld. De auto zal op sporen onderzocht worden en gaat daarna terug naar de eigenaar. (bps: 03-119772)

Aanhoudingen wegens mishandeling

18-jarige man wordt door twee mannen uit de telefooncel getrokken en vervolgens geslagen en geschopt; politie houdt de twee verdachten aan

Enschede

Donderdagavond 9 oktober kwam omstreeks 22.10 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen nog net dat twee mannen richting het centrum wegfietsten. Een getuige vertelde dat deze beide mannen kort daarvoor een andere man hadden geslagen en dat het slachtoffer richting het centrum was gelopen. Politieagenten troffen even later op de Klomp een groep mannen aan die aan elkaar trokken en duwden. Hierbij stonden ook de twee mannen die zij op de Lipperkerkstraat hadden gezien. Toen de agenten vroegen wat er aan de hand was, fietsten de twee mannen snel weg. Verder stond bij de groep een man met een bloedende wond onder zijn oog. Hij vertelde de agenten dat hij even daarvoor door beide mannen was geslagen en geschopt op de kruising Gronausevoetpad/Lipperkerkstraat. Hij stond daar in een telefooncel te bellen toen beide mannen op de cel klopten. De mannen zeiden hem dat hij moest opschieten omdat zij wilden bellen. Toen hij zei dat hij nog niet klaar was, trokken de mannen hem uit de cel en sloegen en schopten hem. De agenten troffen beide verdachten, mannen van resp. 21 en 29 jaar uit Enschede, op de Oude Markt aan en hielden hen aan. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten en inmiddels in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het slachtoffer, een 18-jarige man uit Enschede, deed inmiddels aangifte. (bps: 03-133267)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --