Gemeente Amersfoort

Overlast in plantsoen Noord onderwerp van gesprek

datum: 10 oktober 2003

Burgemeester A. van Vliet-Kuiper heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan bewoners uit de omgeving van Plantsoen Noord/St. Annastraat. De bewoners vertelden dat het politieoptreden van de afgelopen weken tegen overlast door drugsverslaafden in Plantsoen Noord effect heeft gehad.

De bewoners realiseren zich dat door dit optreden het probleem zich zou kunnen verplaatsen naar andere plekken in de stad. Zij gaven aan dat dit niet hun bedoeling is en ze vinden dat ook ongewenst. De bewoners willen dan ook graag meedenken over een echte oplossing. De burgemeester sprak haar waardering uit voor het standpunt van de bewoners en hun bereidheid om mee te (blijven) denken.

De bewoners gaven aan dat zij graag een breder gesprek willen houden met meer buurtbewoners. Die zouden met elkaar kunnen bekijken hoe een gezamenlijk optreden de buurt leefbaarder en veiliger kan maken. De burgemeester heeft toegezegd dat de gemeente dit 'buurtgesprek' zal ondersteunen. In verschillende andere wijken en buurten zijn vergelijkbare initiatieven genomen in het kader van het project 'Aansprekende afspraken'.