Gemeente Enschede

Sluiting illegale seksinrichting Thais Body Care


Enschede, 10-10-2003

Op last van burgemeester J.H.H. Mans heeft de Politie Twente vanochtend seksinrichting Thais Body Care, gevestigd op de begane grond van het pand aan de Deurningerstraat 60, gesloten. Een politiecontrole op 18 september jongstleden leverde duidelijke aanwijzingen op, dat in het pand erotische massages werden gegeven. Tevens plaatste de exploitant van Thais Body Care in september jl. diverse advertenties in dagblad De Twentsche Courant/Tubantia waarin erotische massages werden aangeboden. Aangezien de exploitant geen vergunning heeft voor de exploitatie van een seksinrichting en ook geen vergunning heeft aangevraagd, heeft de burgemeester bevolen de seksinrichting Thais Body Care voor onbepaalde tijd te sluiten.

Naast het ontbreken van een exploitatievergunning is door Burgmeester en Wethouders evenmin een geschiktheidsverklaring verleend voor het als seksinrichting gebruiken van het pand aan de Deurningerstraat 60 (begane grond). De eerste en tweede verdieping van het pand zijn overigens in gebruik als normale woonhuizen.

Op grond van het B&W-besluit van 5 september 2000 is er in Enschede ruimte voor maximaal 21 seksinrichtingen. Op dit moment zijn er 18 seksinrichtingen met een expoitatievergunning. Drie aanvragen voor een exploitatievergunning zijn in behandeling en er staat één aspirant-exploitant op de wachtlijst. Dit betekent dat een eventuele aanvraag van een exploitatievergunning door de exploitant van Thais Body Care direct zal worden afgewezen wegens overschrijding van het maximum aantal toegestane seksinrichtingen. Tevens zou de vestiging van een zesde seksinrichting aan de Deurningerstraat tussen de Singel en de kruising Molenstraat-Hengelosestraat een ongewenst negatief effect hebben op het huidige woon-, winkel- werk- en leefklimaat.
---

Gepubliceerd op 10-10-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar