Gemeente Enschede

Kunstwerk Het Scheermes is verplaatst


Enschede, 10-10-2003

Kunstobject ?Het Scheermes? van Evert Strobos, dat ruim 30 jaar aan de Broekheurnerring heeft gestaan, is verplaatst naar een prominente plek in de wijk: bovenop ?De Bult? in het Wesselerbrinkpark. De verplaatsing van dit kunstwerk is een bewonersinitiatief. Op donderdagavond 9 oktober is het kunstwerk door de wijkbewoners ?ingewijd? op de nieuwe plek.

Het idee om ?Het Scheermes? te verplaatsen kwam een jaar geleden voor het eerst ter sprake op een wijkraadsvergadering in de Wesselerbrink tijdens een voorlichting over Kunst in de Wijk. In samenspraak met bewoners, de kunstenaar, de Adviescommissie Beeldende Kunst, afdeling Groen, afdeling Cultuur, Stadsdeelbeheer en -management Zuid van Gemeente Enschede is besloten het kunstwerk te verplaatsen naar een prominente plaats in het Wesselerbrinkpark: de top van ?De Bult?. Het plateau op deze bult heeft tevens een opknapbeurt gekregen.

Het is de bedoeling bij de renovatie van het front van het Wesselerbrinkpark op een iets andere plek een nieuw kunstwerk de plaatsen. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds begonnen.
---

Gepubliceerd op 10-10-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar