Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 10/10/2003


---

Vrije Universiteit en Hogeschool INHOLLAND willen samenwerken in onderwijs

De Colleges van Bestuur van de Vrije Universiteit/Christelijke Hogeschool Windesheim en de Hogeschool INHOLLAND willen het in de toekomst voor talentvolle HBO-Bachelors van INHOLLAND makkelijker maken om door te stromen naar een VU/Windesheim-masterprogramma.. Eind november 2003 zullen de Colleges van Bestuur concrete besluiten nemen over de concrete verdere samenwerking.

VU/Windesheim en INHOLLAND hebben daartoe een "letter of intent" ondertekend. De instellingen willen samen werken aan een meer "geruisloze" doorstroming van HBO naar WO en dat vraagt vooral om stroomlijning van die doorstroomroutes. De aandacht richt zich op opleidingen van de disciplines Economie, Rechten, Sociale Wetenschappen, Aard- en Levenswetenschappen en Pedagogische Wetenschappen.

De instellingen werken reeds nauw samen bij de ontwikkeling van nieuwe opleidingen binnen het veld Zorg & Welzijn op de campus van de VU. De gezamenlijke opleidingen van deze instellingen worden gebundeld in het op te richten Opleidingsinstituut Zorg & Welzijn.

De concrete voorstellen voor samenwerking zullen worden opgesteld in samenhang tussen faculteiten van de VU en opleidingen van INHolland.