Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 03/144

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

10 oktober 2003

Nr. 03/144

Staatssecretaris Rutte: Schuldenproblematiek dak- en thuislozen hoge prioriteit.

Staatssecretaris Rutte wil regiobijeenkomsten organiseren waarbij het Leger des Heils en de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) de gelegenheid krijgen de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan met de schuldhulpverlening aan dak- en thuislozen onder ogen te brengen van gemeenten, kredietbanken en maatschappelijke opvanginstellingen.

Dit zei de staatssecretaris bij de presentatie van het rapport 'Schuld onder dak'. Het rapport vormt de weerslag van een samenwerkingsexperiment tussen het Leger des Heils en de NVVK. De aanpak van de schuldenproblematiek onder dak- en thuislozen heeft een hoge prioriteit, stelde Rutte.

Hij onderkende het belang van de samenwerking tussen maatschappelijke opvanginstellingen en kredietbanken, maar komt niet tegemoet aan de wens voor een landelijke regeling. Het Leger des Heils en de NVVK moeten de gemeenten voor de samenwerking winnen. Die zijn immers niet alleen verantwoordelijk voor de schuldhulpverlening maar ook voor activering en reïntegratie. Want het doel is uiteindelijk een huis, werk en een inkomen.

Staatssecretaris Rutte wil ook de wethouders van de grote steden bij elkaar roepen om samen met het Leger des Heils en de NVVK over dit onderwerp te praten.