Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoort - auto over de kop: bestuurder ongedeerd Publicatiedatum: 10-10-2003

Een 22-jarige automobiliste uit Duiven is donderdagavond met de schrik vrij gekomen nadat ze met haar auto op de Rivierweg over de kop was geslagen. De Duivense reed omstreeks half zeven over de Rivierweg van de Broeklanden richting Parallelweg en raakte in een slip als gevolg van modder op het wegdek. Daarbij raakte ze met haar auto een trottoirband en sloeg vervolgens over de kop. De Duivense kon op eigen gelegenheid uit de auto kruipen en was verder ongedeerd gebleven. Haar auto raakte rondom beschadigd en moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - zware schade en licht gewonden bij verkeersongeval Publicatiedatum: 10-10-2003

Bij een verkeersongeval tussen een personenauto en een bestelauto op de Dikelsestraat, ter hoogte van de kruising met De Plak in Bemmel zijn donderdag twee licht gewonden gevallen en raakte beide betrokken voertuigen zwaar beschadigd. Het ongeval deed zich omstreeks half vijf voor, toen de bestuurder van de personenauto, een 38-jarige vrouw uit Lent, vanuit een uitrit de weg opreed. Op dat moment naderde van rechts de bestelauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Ophemert. Beide auto's botsten op elkaar en raakten zwaar beschadigd. De beide bestuurders liepen hoofdwonden op en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers konden na behandeling huiswaarts. De beide bij de aanrijding betrokken voertuigen moesten worden afgesleept. Door de politie is het kentekenbewijs van de auto van de vrouw uit Lent ingenomen vanwege de zware schade.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Babberich- districtelijke verkeerscontroles Publicatiedatum: 10-10-2003

De politie heeft donderdag bij verkeerscontroles in het district Rivierenland ruim 200 bekeuringen uitgedeeld. Er werd gecontroleerd in Bemmel, Valburg, Huissen Babberich en Elst. Op de Karstraat in Bemmel vielen 12 snelheidsovertreders door de mand bij een snelheidscontrole door het verkeershandhavingsteam (VHT) gedurende de ochtenduren en vroege middag. Op de Papenstraat en Herkenrathstraat in Bemmel hield het VHT een controle op het gebruik van autogordels en een snelheidscontrole. Onder 650 gecontroleerde voertuigen bleken er 17 bestuurders geen gordel te dragen en kregen een bekeuring. Voor overschrijdingen van de maximumsnelheid van 50 km/u werden nog eens 62 bestuurders bekeurd. De controles vonden plaats in de avonduren tussen vijf en zeven. In Valburg werd tussen half negen en twee uur op snelheid gecontroleerd op de Weteringsewal. Onder 530 passanten bleken 7 bestuurder te hard gereden te hebben. Op de Polseweg in Huissen hield het VHT een gecombineerde verkeerscontrole tussen acht en elf uur 's avonds. Daarbij werd gecontroleerd op alcohol en snelheid. Ruim 230 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Slechts een bestuurder werd achter het stuur van zijn auto aangetroffen met een alcoholpromillage van 1,92 (ruim drieënhalf keer het wettelijke maximum). Het rijbewijs van die bestuurder werd ingevorderd. Onder een totaal aantal van 517 passanten hadden 54 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden. Bij een snelheidscontrole op de Beekseweg in Babberich gingen tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds 30 snelheidsovertreders op de bon. De politie in Elst heeft donderdag bij voetsurveillances in het centrum 22 bekeuringen uitgedeeld voor parkeerovertredingen ter bestrijding van parkeeroverlast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden