1e persbericht van vrijdag 10 oktober 2003

Eindhoven 10-10-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhouding na mishandelen vrouw

Een 19-jarige Eindhovenaar is vrijdagochtend rond 2.45 uur aangehouden omdat hij een 22-jarige vrouw geslagen zou hebben. Toen de Eindhovense met een aantal bekenden op de Lardinoisstraat liep, kwam de verdachte op een fiets voorbij. Hij stapte af, maakte een seksistische opmerking naar de vrouw en duwde haar vriend opzij. De twee mannen begonnen vervolgens aan elkaar te duwen en te trekken, waarop de vrouw tussen hen in ging staan. Tijdens het opstootje kreeg ze van de verdachte een klap op haar linkeroog. De verdachte werd daarop door de bekenden van de vrouw in bedwang gehouden tot de politie kwam. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Dronken man aangehouden na vernielingen

Donderdagavond rond 20.45 uur is een man van 34 jaar uit Eindhoven aangehouden omdat hij spullen had vernield in de woning van zijn 44-jarige vriendin in Stratum. De man had gedronken en in het huis een ruit en een schilderij kapot gemaakt. Toen de vrouw naar buiten was gevlucht, was hij haar achterna gegaan en had haar vastgepakt. Ze kon echter ontsnappen, waarna ze hem kon buitensluiten. De gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Voetgangster ernstig gewond

Op de kruising Karel de Grotelaan Glinkastraat is donderdagavond rond 20.10 uur een 66-jarige voetgangster uit Eindhoven ernstig gewond geraakt toen ze werd geschept door een auto. De vrouw liep over het fietspad van de Karel de Grotelaan en stak de Glinkastraat over. Op dat moment reed een automobilist (leeftijd onbekend) uit Eindhoven vanaf de Donizettilaan de Glinkastraat in en schepte de vrouw die nog probeerde weg te rennen. De vrouw is met hersenletsel overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na mishandeling

Op het Stratumseind is vrijdag rond 2.35 uur een 22-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding een 19-jarige inwoner van Melderslo zonder reden tegen zijn rug hebben geschopt en in zijn gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen in zijn gezicht op en een stukje van zijn tand was afgebroken. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vogels gestolen

Uit vogelkooien die in een tuin van een woning aan de Garnichweg staan en hangen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ongeveer 50 vogels, waaronder kanaries en een koppel goudvinken gestolen. De eigenaar zag vrijdagochtend diverse vogels door zijn tuin vliegen. Toen hij ging kijken zag hij dat zijn vogelkooien openstonden. Hij heeft enkele van de vogels weer kunnen vangen. Echter zon 50 vogels worden vermist. De vogels hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 900 Euro.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Veluwehof is donderdag tussen 5.30 en 8.30 uur ingebroken. Een GSM en ongeveer 200 Euro werden weggenomen. Hoe de dader is binnengekomen is nog onduidelijk.

Helmond: Verdachte aangehouden voor betasten meisjes

Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse is woensdag rond 11.30 uur een 72-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het betasten van twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Helmond. Dit zou gebeurd zijn tussen 1 juni 2002 en 4 augustus 2003. Beide meisjes hebben hiervan aangifte gedaan bij de politie. De man en de meisjes zijn bekenden van elkaar. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Best: Jukebox gestolen

Uit een horecagelegenheid aan de Eindhovenseweg Zuid is in de nacht van donderdag op vrijdag een jukebox weggehaald. De dader kwam binnen door een deur aan de zijkant van het pand open te breken.

Deurne: Inbraken

In een woning aan de Willem Alexanderstraat is tussen donderdag 19.00 en 22.30 uur ingebroken. Uit de woning werden een portemonnee met pasjes en geld, twee fotocameras met lenzen, een videocamera, een TV en een video weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Ook in een winkel aan de Hogeweg werd afgelopen nacht ingebroken. Hier werd een ruit ingegooid van een toegangsdeur en een kassa weggenomen. In de kassa zat ruim 400 Euro.

Geldrop: Gokkasten opengebroken

In een bedrijf Achter de Kerk is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. In het pand werden zes gokkasten opengebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen.

Valkenswaard: Stalker opgepakt

Een man van 62 jaar uit Eindhoven is donderdagavond rond 19.30 uur in zijn woning aan de Heezerweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij al enkele jaren een 52-jarige vrouw uit Valkenswaard lastig valt. Hij belde de vrouw enkele malen per dag op, waarbij hij haar en haar familie en bekenden bedreigde. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Frank van Bijnenlaan is tussen donderdag 23.30 uur en vrijdag 5.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te maken. Uit de woning werd een jas met daarin een portemonnee weggenomen. In de portemonnee zaten ongeveer 20 Euro en enkele pasjes.