Ingezonden persbericht

Persbericht

Implementatie elektronische factuurverwerking van BasWare door Excelleration levert Ytong aanzienlijke besparing op

Eindhoven, 10 oktober 2003 -- Excelleration, specialist in ondersteuning en optimalisering van financiële bedrijfsprocessen, heeft onlangs bij betonbedrijf Ytong de implementatie verzorgd van BasWare Invoice Processing, een document- en procesautomatiseringsoplossing voor de verwerking van inkomende facturen. Tot die tijd werden alle inkomende facturen, zo'n 30.000 per jaar, met de hand verwerkt. De implementatie van BasWare heeft Ytong inmiddels een kostenbesparing van 17 procent opgeleverd.

Ytong kwam met BasWare Invoice Processing in aanraking tijdens een workshop van Excelleration over elektronische facturering. Kort daarvoor had het bedrijf SAP/R3 gekozen als nieuw ERP-systeem. De professionele aanpak van Excelleration en het feit dat BasWare totaal is geïntegreerd met SAP/R3, gaven voor Ytong de doorslag om voor dit systeem te kiezen. De korte implementatieperiode van zes tot acht weken maakte het bovendien mogelijk om de implementatie parallel te laten verlopen aan de implementatie van SAP/R3.

Co Dielemans, controller bij Ytong: "Een belangrijk aspect voor ons was dat de oplossing niet alleen het bestaande proces kan ondersteunen, maar dat onze crediteurenadministratie nu ook klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Ook de hoge gebruikersvriendelijkheid van het systeem speelde een grote rol. Onze focus ligt nu op het 'fine tunen' van SAP en ervoor zorgen dat het aantal facturen dat automatisch gematched kan worden aan het eind van het jaar op 80 procent ligt. We willen de beste in onze branche zijn en Excelleration sluit prima bij die ambitie aan."

Rene van Vught, directeur van Excelleration: "Met de toepassing van elektronische factuurverwerking heeft Ytong op korte termijn de structurele verbeteringsmogelijkheden aangetoond. De factuurverwerking is nu volledig controleerbaar. Niet voor niets heeft inmiddels ook het Duitse hoofdkantoor van Ytong serieuze interesse heeft getoond in BasWare Invoice Processing."

Excelleration BV, postbus 80, 5600 AB Eindhoven
Tel: 040 - 2390820, e-mail: info@excelleration.nl, website: www.excelleration.nl

Over Excelleration
Excelleration levert en implementeert add-on softwareapplicaties voor de ondersteuning en verbetering van financiële bedrijfsprocessen. Het bedrijf is onder andere reseller voor BasWare Invoice en Purchase order Processing software en de Invoice Bridge software van Sentera in Nederland. Deze modules stroomlijnen het verwerkingsproces, zorgen voor totale controle en voorkomen dat financiële documenten zoekraken tussen grote stapels papier.

Over Ytong
YTONG Nederland bv is de enige Nederlandse producent van cellenbeton en is op dit gebied in Nederland veruit marktleider. De producten van het bedrijf worden toegepast in gevels, vloeren, daken en wanden. YTONG biedt de bouwwereld een uniek totaalconcept aangezien YTONG cellenbeton een allround bouwmateriaal is met extra mogelijkheden voor opdrachtgever, architect en bouwer. De productrange wordt toegepast in zowel de woning- en utiliteitsbouw als de doe-het-zelf branche. YTONG Nederland bv opereert sinds 1993 onder de naam van het Duitse moederconcern, YTONG AG, dat haar hoofdzetel in München heeft.


---

Voor redactionele informatie:
Reflux-txt - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: txtreflux@cs.com, website: www.reflux-txt.nl