Ingezonden persbericht


Persbericht

The Glitz start met Location Based Services

De GSM helpt je op weg!

Stel: je loopt langs een warenhuis en krijgt via je GSM automatisch hun aanbieding van het artikel dat je al jaren zocht. Met foto of filmpje ervan! Het adres van het dichtstbijzijnde hotel of restaurant krijgen vanuit je auto? Je loopt door de stad en hebt een taxi nodig? Je mobiele telefoon bepaalt je locatie en biedt je razendsnel tal van nieuwe diensten. Toekomstmuziek? Nee hoor, najaar 2003 realiteit! Dan begint The Glitz als eerste aanbieder in Nederland met Location Based Services.

GSM-telefoons laten weten waar ze zijn. De telecomproviders waaronder KPN, Vodafone, T-mobile, Telfort en Orange weten altijd op welke locatie zich een GSM telefoon bevindt, mits deze aan staat. De input voor deze locatiegegevens bestaat uit de honderden antennemasten van de providers door heel Nederland. Als een mobiele telefoon eenmaal op het netwerk is ingeboekt, blijft de telefoon zich op regelmatige basis melden om aan te geven dat hij nog "leeft". Ook als de gebruiker zich verplaatst, wordt er gecommuniceerd om een nieuw basisstation uit te zoeken dat de beste ontvangst oplevert. Aan de tijdsvertragingen in de signalen die van en naar de mobiele telefoon gaan, kunnen de antennemasten de afstand bepalen. Doordat het bereik van de antenne is ingedeeld in sectoren, is ook de richting van de GSM in te schatten. Aan de hand van deze gegevens is de telecomprovider in staat de locatie van een toestel te bepalen met een nauwkeurigheid van tussen de 40 en 400 meter.

Tot voor kort werd er met deze locatiegegevens niets gedaan. Nu komt daar verandering in. Rondom de locatie van een mobiele beller kunnen allerlei diensten aan deze beller worden aangeboden: de zogenaamde locatiegebaseerde diensten (LBS; Location Based Services).

The Glitz gaat zich als eerste value-adding services partij in Nederland en als een van de eerste in Europa richten op het aanbieden van deze zogenaamde LBS-diensten voor de consumentenmarkt én de zakelijke markt. Een aantal voorbeelden voor de consumenten markt om deze diensten te illustreren: een mobiele beller zit in de auto en is op zoek naar een hotel. Door middel van Voice, SMS, WAP of Live/ i-Mode geeft de beller aan aan welke criteria het hotel moet voldoen en in combinatie met zijn locatiegegevens genereert The Glitz de gegevens van het dichtstbijzijnde hotel van keuze, desgewenst met routekaart. U loopt in de stad en bent op zoek naar een taxi? Geen probleem, u belt SMS t, WAPt of Live t/ i-mode t TAXI naar The Glitz en uw locatiegegevens worden naar de dichtstbijzijnde beschikbare taxichauffeur verzonden. U hoeft niet te zeggen waar u bent want uw telefoon heeft uw positie reeds doorgegeven. Naast deze twee voorbeelden biedt The Glitz najaar 2003 en begin 2004 tevens diensten aan rondom restaurants, fastfoodketens, clubs maar ook dating. Uw telefoon laat weten waar u bent en wij leveren u de informatie waar u op dat moment behoefte aan heeft!

Deze unieke dienst wordt tevens op de zakelijke markt aangeboden door middel van Workforce Managementsystemen (WMS) en direct marketing systemen. Workforce Managementsystemen stellen een organisatie in staat medewerkers die vaak alleen op pad zijn een veiliger gevoel te geven door ze desgewenst continu te kunnen volgen (vanuit ons kantoor, 24 uur per dag, 7 dagen in de week). Bijvoorbeeld medewerkers in de thuiszorg die s avonds laat alleen onderweg zijn naar patiënten, maar ook taxi- en vrachtwagenchauffeurs etc. Daarnaast stelt het systeem een organisatie in staat effectiever en efficiënter om te gaan met de inzet van het personeel.

Het LBS direct marketingsysteem doet wat de titel suggereert. Een mobiele beller loopt langs dat bekende warenhuis en net voordat ze de winkel passeert, ontvangt ze een berichtje met daarin een aanbieding van haar favoriete schoenenmerk. Toekomstscenario? Science fiction? Nee, binnenkort realiteit!

Diensten The Glitz

The Glitz start met de volgende LBS consumentendiensten:
* Glitz RESTAURANT 12.000 restaurants in Nederland


* Glitz SNACK de bekendste fast-food ketens


* Glitz DATE vind een vriend of vriendin in je directe omgeving


* Glitz CLUBS de meest gerenommeerde clubs van Nederland


* Glitz FIND MY FRIEND signaleert wanneer je vrienden in de buurt zijn


* Glitz TAXI - taxi hail service
The Glitz gaat de volgende LBS zakelijke diensten aanbieden:
* Workforce managementsysteem


* LBS direct marketing systeem
Contactpersoon

Drs. Olof-Jan Smits MMO

The Glitz BV

Veemarktkade 8

5222 AE s-HERTOGENBOSCH

T: 073 - 623 7452

F: 073 - 623 7453

E: info@theglitz.nl

I: www.theglitz.nl