Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor drie vrijwilligers bij De Ontplooiers

(10-10-03) Wethouder Stefan Hulman heeft op vrijdag 10 oktober Erasmusspelden uitgereikt aan mevrouw J.F. Flick-Cats, mevrouw M. Muller en de heer T. Bijleveld. Alledrie zijn zij al heel lang als vrijwilliger verbonden aan De Ontplooiers in Lombardijen. De Ontplooiers stellen zich tot doel de ontplooiingskansen voor vrouwen en mannen te vergroten, ongeacht huidskleur, geloof of geslacht.

De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal, cultureel of sportief gebied gedurende een lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Mevrouw Flick is al 25 jaar actief bij De Ontplooiers en geeft er sinds 1988 cursussen Frans. Ze had jarenlang de leiding over de cabaretgroep en was de motor achter de oprichting van de zondagschool in Lombardijen.

De heer Bijleveld geeft al sinds 1981 de vierjarige cursus aquarelleren. Daarnaast leverde hij regelmatig bijdragen aan het clubblad van De Ontplooiers en was hij zeer actief voor de Zuider Volleybalclub.

Mevrouw Muller gaf jarenlang Engelse les bij de Ontplooiers. Toen de eerste niet-Nederlands sprekende mensen in de wijk Lombardijen kwamen wonen is zij de cursus Nederlands voor anderstaligen gaan geven.