Ingezonden persbericht

Microsoft komt met nieuw wereldwijd partnerprogramma

Uitgebreide reeks enterprise oplossingen van partners onderstreept het succes van Microsofts partnergeoriënteerde marktbenadering

Schiphol-Rijk, 10 oktober 2003 - Microsoft heeft op de jaarlijkse Worldwide Partner Conference in New Orleans (V.S.) een nieuw wereldwijd partnerprogramma aangekondigd. In het nieuwe Microsoft Partner Program staan de partners centraal en gaat het Microsoft erom hen te helpen hun omzetmogelijkheden te vergroten en de oplossingen te bieden waar klanten om vragen. Daarnaast presenteerde Microsoft een uitgebreide reeks succesvolle oplossingen van partners die duidelijk aantonen dat Microsofts marktbenadering via en samen met partners succesvol is. Nadere details over de uiteindelijke invulling van het programma voor Nederland zullen in november, december en januari bekend worden gemaakt.

Het nieuwe Microsoft Partner Program is geheel ontwikkeld vanuit het oogpunt van de partner en garandeert een optimale samenwerking met Microsoft en de hoogste waarde voor partners. Het programma houdt rekening met de bestaande investeringen terwijl er tegelijkertijd een nieuw raamwerk voor de toekomst mee wordt gelegd. Hiermee kunnen partners voorzien in het complete scala aan oplossingen die klanten nodig hebben, terwijl ze sneller en flexibeler kunnen reageren op vragen uit de markt.

Meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor partners en klanten Het nieuwe programma biedt partners de flexibiliteit om klanten op een breed vlak te blijven voorzien van nieuwe oplossingen, terwijl partners die dat wensen zich kunnen specialiseren in specifieke vakgebieden. Daarnaast zorgt het programma ervoor dat partners beschikken over de middelen die zij nodig hebben om klanten een compleet scala aan oplossingen te bieden. Ook de samenwerking met Microsoft wordt verder gestroomlijnd. Voor klanten betekent dit nieuwe partnerprogramma dat zij kunnen samenwerken met de partner die het beste kan voorzien in hun behoeften. Aan de hand van elf verschillende specialisatiegebieden kunnen klanten de beste keuze maken.

Het nieuwe partnerprogramma is de eerste complete revisie van Microsofts partnerprogramma's sinds de lancering van het Solution Provider Programma in 1993. De ontwikkeling is in augustus 2002 gestart en telde wereldwijd ruim 48 werkgroepen, onderzoeken, overleg met vrijwel iedere groep binnen Microsoft en overleg met duizenden partners. Het nieuwe programma zal in januari 2004 in werking treden. In het programma worden de expertise en de vaardigheden van partners, de klanttevredenheid, invloed, omzet en behaalde technische kwalificaties meegeteld. Hierdoor is het mogelijk om de totale invloed en waarde van partners beter te meten en is Microsoft in staat om partners optimaal te ondersteunen bij het uitbreiden van hun business, bij hun communicatie en marketing, evenals betere productondersteuning en training.

Snel groeiende enterprise oplossingen
Microsofts marktbenadering via partners is duidelijk succesvol. Tal van partners hebben met succes grootschalige oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd bij klanten, gebaseerd op het Microsoft Server System. Partners zoals Accenture, Avanade, Cap Gemini Ernst & Young, EDS, Fujitsu, Getronics, HP, Infosys en Unisys kunnen hun klanten dankzij Microsoft-technologie de oplossingen leveren die deze nodig hebben om succesvol te opereren. Een groeiende lijst Global 2000- en Fortune 500-klanten profiteert dagelijks van de voordelen die deze oplossingen in combinatie met de samenwerking met de partners en met Microsoft hun bieden. Deze oplossingen, die gebaseerd zijn op Microsoft .NET-enterprisetechnologie, bestrijken het complete scala aan automatiseringstoepassingen, van infrastructuuroplossingen tot bedrijfskritische verticale toepassingen.

Enkele voorbeelden:

Cap Gemini Ernst & Young heeft het afgelopen jaar 18 Microsoft-oplossingen aangekondigd, onder andere voor de gezondheidszorg, de verwerkende industrie, retail en de petrochemische industrie. Hiertoe behoort een reeks mobiliteitsoplossingen die ontwikkeld is met behulp van het .NET Compact Framework en Windows CE.NET, een SAP VALUEUpgrade-oplossing voor het migreren van SAP R/3 naar het Windows-platform en - samen met Intel en Cisco Systems - een reeks Extended Retail Solutions. Cap Gemini Ernst & Young heeft tevens een aantal oplossingen ontwikkeld op basis van het nieuwe Microsoft Office System.

Getronics heeft het Service Management Centre (SMC) ontwikkeld, een servicedesk en asset management-oplossing die gebaseerd is op het .NET Framework en het Get.NET framework van Getronics. Dit is een complementaire reeks van tools en objecten waarmee snel intelligente client applicaties gebouwd kunnen worden. Microsoft .NET speelt tevens een belangrijke rol in de verticale oplossingen van Getronics, waaronder Getronics Globals, een multi-channel automatiseringsoplossing voor banken.

HP heeft een breed scala aan .NET-oplossingen ontwikkeld voor klanten in de verwerkende industrie, onderwijs en educatie, overheid, gezondheidszorg, financiële dienstverlening, retail en telecommunicatie. Hiertoe behoort een case managementoplossing, het HP Document Information System, waarmee overheidsinstellingen grote volumes aan documenten en e-mail berichten gemakkelijk en efficiënt kunnen beheren en archiveren. Dit resulteert in lagere kosten en een betere dienstverlening. Een ander voorbeeld is HP Integrated Service Management voor .NET, waarmee telecommunicatiemaatschappijen snel nieuwe omzetstromen kunnen genereren terwijl ze de eigendomskosten terugbrengen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.