Ingezonden persbericht

Nieuwe versie Microsoft Content Management Server voor MKB

Introductie van CMS Standard Edition maakt geavanceerde content management oplossing voor een breder publiek toegankelijk

Schiphol-Rijk, 10 oktober 2003 - Microsoft gaat nieuwe versies uitbrengen van het contentbeheersysteem Content Management Server (CMS) 2002, waaronder een Standard Edition voor middelgrote bedrijven, en een verbeterde Enterprise Edition die nu volledig compatibel is met het netwerkbesturingssysteem Windows Server 2003. Ook het Content Integration Pack is verbeterd, waardoor organisaties CMS 2002 kunnen integreren met de onlangs beschikbaar gekomen Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Dit betekent dat bedrijven van uiteenlopende omvang nu over de middelen kunnen beschikken om eenvoudiger beheeroplossingen voor webcontent te maken en deze te integreren met hun bestaande portal-infrastructuur. De nieuwe versie wordt eind dit jaar verwacht.

Microsofts producten voor webportals en het beheer van webcontent - respectievelijk SharePoint Portal Server en Content Management Server - worden sinds hun introductie volop gebruikt door grote organisaties. Na de introductie van SharePoint Portal Server 2003 vroegen klanten naar mogelijkheden om beide oplossingen te integreren, om zo een end-to-end portal-oplossing te creëren. Microsoft heeft hiertoe de integratiemogelijkheden die al bestonden tussen CMS 2001 en SharePoint Portal Server 2001 uitgebreid en ondergebracht in de Microsoft Content Management Server 2002 Connector voor SharePoint Technologies. Hiermee kunnen klanten de functionaliteit van CMS 2002 combineren met de verbeterde eigenschappen van SharePoint Portal Server 2003, waardoor het ontwikkelen van schaalbare, betrouwbare en bedrijfsbrede portal-oplossingen binnen handbereik komt. Via een dergelijke portal kan relevante informatie snel en up-to-date met werknemers, klanten en partners gedeeld worden.

De nieuwe Content Management Server 2002 Connector voor SharePoint Technologies biedt organisaties mogelijkheden om CMS-informatie direct vanuit SharePoint Portal Server 2003 te publiceren en om documentbibliotheken te integreren. Een bètaversie van de Microsoft Content Management Server 2002 Connector voor SharePoint Technologies is beschikbaar op www.betaplace.com. De definitieve versie van het integratiepack zal tegen het eind van 2003 worden uitgebracht.

Contentmanagement voor bedrijven van iedere omvang Hoewel Content Management Server in de afgelopen twee jaar een uitstekende reputatie onder grote bedrijven heeft opgebouwd, bleven middelgrote bedrijven toch naar een oplossing zoeken om hun IT afdeling te ontlasten van het beheer van webcontent. Daarbij willen zij maximaal gebruik maken van eerdere investeringen in onder meer Microsoft Office en de volledige functionaliteit van enterprise content management oplossingen, zoals de fiatterings- en werkstroomfunctionaliteit en mogelijkheid om vanuit Microsoft Word te publiceren. CMS Standard Edition geeft Microsoft de mogelijkheid om samen te werken met onafhankelijke software-aanbieders (ISV's) en system-integrators, om oplossingen te ontwikkelen die beantwoorden aan de behoeften van deze middelgrote klanten. CMS Standard Edition is nu opgenomen in een reeks andere e-business producten van Microsoft, waaronder BizTalk Server Standard Edition en Commerce Server Standard Edition. CMS Standard Edition is beperkt tot vijftien auteurs en bevat eveneens een Microsoft Content Management Server 2002 Connector voor SharePoint Technologies. De Standard Edition biedt dezelfde functionaliteit als CMS Enterprise Edition, waaronder: * Op sjablonen gebaseerde publicatiemogelijkheden. Gebruikers kunnen op basis van bedrijfseigen publicatiestandaarden consistente documenten publiceren, inclusief logo's, navigatiemiddelen en lay-out. * Authoring Connector voor Microsoft Office. Biedt zakelijke gebruikers de mogelijkheid om informatie direct vanuit Microsoft Word te publiceren. * Publishing Workflow. Garandeert dat webcontent eerst gecontroleerd wordt alvorens op het portal gepubliceerd te worden. * Integratie met Visual Studio .NET. Hierdoor kunnen ontwikkelaars snel applicaties maken, gebaseerd op Microsofts populaire ontwikkelgereedschap, bijvoorbeeld om informatie uit interne applicaties te publiceren.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.