Hogeschool van Amsterdam

Paramedische instituten HvA openen gezondheidscentrum

(10 oktober 2003)

De Instituten voor Ergotherapie, Fysiotherapie en Oefentherapie-Mensendieck van de Hogeschool van Amsterdam hebben samen een beroepspraktijk opgezet waar patiënten behandeld kunnen worden door fysiotherapeuten, een ergotherapeut en oefentherapeuten mensendieck gezamenlijk. Tegelijk worden studenten er getraind en opgeleid. De 'multiprofessionele' praktijk heet C-enter en is gevestigd aan de Tafelbergweg in Amsterdam-Zuidoost, in het gebouw van de genoemde HvA-instituten.

Het multiprofessionele gezondheidscentrum dient twee doelen. Aan de ene kant krijgen patiënten de mogelijkheid om zich te laten behandelen en adviseren door een gezamenlijk team van fysio-, ergo- en mensendiecktherapeuten. Aan de andere kant is het voordeel voor studenten dat zij vanaf het begin van hun opleiding met echte beroepssituaties en patiënten worden geconfronteerd.

Van de praktijk maakt ook het simulatiecentrum deel uit. Hier worden simulatiepatiënten getraind voor onderzoek en behandeling door studenten. Het centrum heeft drie behandelkamers voor fysiotherapie en oefentherapie-mensendieck, een ergotherapeutisch centrum, een trainingscentrum en vijf behandelruimtes voor simulatiepatiënten. Er is geen formele scheiding tussen het praktijkgedeelte en het onderwijsgedeelte, wel zijn de onderdelen van de praktijk bij elkaar geplaatst in een deel van het gebouw. Doordat er geen scheiding is aangebracht, is het eenvoudig om patiënten en cliënten in de leersituatie te brengen. Ook doet deze situatie een beroep op de studenten om ervoor te zorgen dat de sfeer van de praktijk klantgericht, rustig en verzorgd blijft.

C-enter is gevestigd aan de Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam-Zuidoost.

Meer informatie over C-enter vindt u op http://www.c-enter.org/


---

vinden | Hulp | Nieuws | Intranet | Foreign students | Top pagina |

Reacties op en vragen over de webpagina's naar het webteam Ruimte Ruimte
Tree Menu Help
Als je Javascript in je browser aan zet, zie je op deze plaats een menu.
Ruimte
Contactpersoon voor de pers

Astrid Prummel
tel. 020 570 26 08
e-mail: a.c.prummel
@mc.hva.nl