Ingezonden persbericht


Persbericht

Betere kansen voor herintreders door grensoverschrijdende opleiding

17 werklozen nemen deel aan een pilootproject

Neuss/Venlo, 10 october 2003. Het INTERREG IIIA programma van de Euregio Rijn-Maas-Noord ondersteunt d.m.v. het project "Grensoverschrijdende kwalificatie logistiek en heftruckchauffeur" de kansen voor herintreding op de regionale arbeidsmarkt voor werklozen. Zowel in Nederlandse als in Duitse bedrijven ontbreken gekwalificeerde logistieke medewerkers. De opleiding die inclusief stage 14 maanden duurt heeft tot doel werklozen de nodige vak- en taalkennis voor een arbeidsplaats in een economisch belangrijke sector te verlenen. De projectpartners (Technologiezentrum Glehn GmbH (D), Arbeitsamt Mönchengladbach/D, Gilde Opleidingen Venlo, Rhein Kreis Neuss/D en TÜV Akademie Rheinland/D hebben een grensoverschrijdend kwalificatiemodule ontwikkeld. Na het succesvol afleggen van een examen wordt aan de deelnemers een certificaat overhandigd dat in beide landen wordt erkend.

Verbeterde kansen vakkennis en individuele begeleiding

De zwaartepunten van deze opleiding op het gebied van het transportwezen zijn o.a. logistieke concepten, kwaliteitsmanagement, bedrijfsorganisatie, vervoersrecht, goederentransport, vervoer van gevaarlijke stoffen, magazijnbeheer, internationaal vervoer, douaneformaliteiten en transportverzekering. Gekwalificeerde projectmedewerkers begeleiden de cursisten na een individuele sollicitatietraining bij het zoeken naar een (grensoverschrijdende) arbeidsplaats.

Er zijn nog mogelijkheden om deel te nemen

De opleiding vindt plaats in Glehn in Rhein Kreis Neuss (D) en in Venlo. Tot nu toe nemen er 11 Duitsers en 6 Nederlanders deel aan het project en zijn verdere deelnemers - vooral Nederlanders- welkom. De Europese Unie ondersteunt het project met 157.679,50 E uit het INTERREG IIIA-programma. Het hier ontwikkelde model kann ook voor andere branches worden toegepast.

Meer informatie:

Aurelia Ölbey
Euregio Rijn-Maas-Noord
D-41050 Mönchengladbach
Tel. 0 21 61 - 25 92 34
Fax 0 21 61 - 25 92 39
presse@euregio-rmn.de
www.euregio-rmn.de

---- --