Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN



10 oktober 2003



Apeldoorn - vrouw rijdt tegen lantaarnpaal


Een 22 jarige inwoonster uit Apeldoorn is donderdagmorgen op de Vlijtseweg door onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal gebotst. Hierdoor is de auto over de kop gegaan en weer tot stilstand gekomen op de stoep. De vrouw had een pijnlijke nek en is behandeld door ambulancepersoneel. Hierna kon ze naar huis. De auto moest worden afgesleept.



Apeldoorn - man raakt macht over stuur kwijt


Een 78 jarige automobilist uit Apeldoorn is donderdagmiddag op de Gildenlaan de macht over het stuur kwijtgeraakt. De man reed op de Gildelaan in de richting van de Landdrostlaan. In de bocht raakt hij de macht over het stuur kwijt, raakt hierdoor de middengeleider en komt op de andere weghelft terecht. Hier botst hij tegen de personenauto van een 56 jarige automobilist uit Apeldoorn. De passagiere (leeftijd onbekend) van de 78 jarige loop hierbij een gebroken rib op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De 78 jarige had een gekneusd borstbeen en werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.



Apeldoorn - diefstal uit winkel


Vannacht is ingebroken in een winkel aan de Dennekamp. Men heeft een ruit ingegooid om binnen te komen. Eenmaal in de winkel is een vitrinekast kapot geslagen. Uit de vitrinekast werden onderdelen ten behoeve van scooters weggenomen. De schade is niet bekend.



Apeldoorn - vechtpartij


Een 23 jarige Apeldoorner is donderdagavond in zijn gezicht gewond geraakt, nadat hij door een groep jongeren geslagen was. De aanleiding van de vechtpartij is niet bekend. Een van de jongeren is aangehouden, voorgeleid en ingesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.



Apeldoorn - overlast door voetballen


Door de politie werd donderdagavond gezien dat een groep jongeren onder het viaduct op de Biezematen aan het voetballen was. De groep van vier, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, hinderden hierbij het verkeer, door niet aan de kant te gaan als er een auto aankwam. De vier kregen ieder een boete van 40 Euro voor het veroorzaken van hinder voor weggebruikers.



Apeldoorn - controles


Bij snelheidscontrole op donderdagmidag zijn op het Kanaal Zuid 1053 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reder er 16 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.
Donderdagmiddag is ook gecontroleerd op de Prins Willem Alexanderlaan. Van 948 voertuigen reden 48 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.
Bij verlichtingscontrole op de Koninginnelaan zijn donderdagavond twee bekeuringen gevallen.



Wenum Wiesel - bestuurder snorfiets gewond


Een 48 jarige bestuurder van een snorfiets is vanmorgen op het fietspad aan de Zwolseweg gewond geraakt. De man reed vanaf Vaassen richting Apeldoorn. Op een gegeven moment haalt hij een fietser in en botst met zijn linkerhand tegen een GFT-container en raakte hierbij gewond. De man is ter behandeling door de politie overgebracht naar de Eerste Hulp.


Apeldoorn - diefstal uit winkel


Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan het Ordenplein. Men heeft een tegel door de ruit gegooid en vervolgens zijn er drie broden weggenomen.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --