Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



10 oktober 2003



PRIJSWINNAARS FOTOWEDSTRIJD BEKEND


De prijswinnaar in de Achterhoek van de fotowedstrijd FLITS EENS TERUG NAAR DE POLITIE is bekend. Uit de vele uitzendingen is gekozen voor de foto van de familie van Es uit Ulft. De prijs, een digitale camera ter waarde van 250 Euro, wordt zaterdag 11 oktober tijdens de landelijke politiedag om 13.00 uur door de wijkagent uitgereikt.
Voor de pers: wilt u aanwezig zijn bij de prijsuitreiking, neem even contact met Toke Huyer op telefoonnummer 0900 8844.



Gendringen - bromfietser komt tegen geparkeerde auto


Donderdagmiddag, omstreeks 16.40 uur, is een 17 jarige bestuurder van een bromfiets uit Gendringen met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto aan de Akenloodsweg geduwd door een personenauto. De bromfietser reed over de Akenloodseweg vanuit de prins Hendriklaan. Vlak voor de kruising met de Tulpstraat stonden enkele auto's aan de rechterzijde geparkeerd. De bromfietser ging de auto's voorbij toen vanuit de richting Tulpstraat hem op de Akenloodseweg een personenauto tegemoet komt. Deze tegenligger raakt de bromfietser waardoor tegen de spiegel van een geparkeerde auto terecht komt. De bromfietser komt hierdoor ten val, maar blijft ongedeerd. De bestuurder van personenauto, een rode stationwagen, is doorgereden.



Ruurlo - aanrijding met gewonde


Een 77 jarige automobilist uit Ruurlo rijdt over de Brouwershoekweg en schrikt van een bestelauto, dat uit tegenovergestelde richting komt. Hierdoor wijkt de man uit en raakt de macht over het stuur kwijt. Hij raakt een bankje en botst tegen een boom. De klap had de man pijn in de borst en rug. De man is overgebracht naar het ziekenhuis ter observatie.



Doetinchem - onder invloed


Een 38 jarige automobilist uit s'-Heerenberg blies donderdagavond bij controle op de Europweg 1,5 prom. Hem werd een rijverbod van 8 uur en pv wordt opgemaakt.
Een 30 jarige automobilist uit Ulft werd vannacht gecontroleerd op de Oude Terborgseweg. De man blies 0,5 prom. Tevens bleek dat het rijbewijs verlopen was. De man kreeg een transactie van 190 Euro voor het rijden onder invloed en een transactie van 28 Euro voor het rijden zonder geldig rijbewijs.



Ruurlo - snelheidscontrole


Bij een snelheidscontrole op de Batsdijk zijn donderdagmiddag zes bekeuringen gevallen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u waar 60 km/u is toegestaan.



Winterswijk - controle


Bij een verkeerscontrole is donderdag in Winterswijk drie maal bekeurd voor het niet hands free bellen. Tevens is er gecontroleerd op snelheid in de Landstraat. Van de 254 gecontroleerde voertuigen reden er 41 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u waar 50 km/u is toegestaan.


Zeddam - snelheidscontrole

Donderdagavond is gecontroleerd op de Terborgseweg. Er werden 846 voertuigen gecontroleerd. 75 reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/u. Hier is 80 km/u toegestaan.



Lengel - snelheidscontrole


Vanmorgen is er een snelheidscontrole gehouden op de Meilandsedijk. Er reden negen bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km/u, waar 80 km/uur is toegestaan.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --