Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10/10)

Tilburg, 10 oktober 2003.

Alert reageren van agenten leidt
tot aanhouding twee straatrovers

TILBURG - Alert reageren van agenten op de beroving van een 17-jarige Tilburgse jongen, die gisteravond rond kwart over negen op de Langendijk, van zijn mobiele telefoon werd beroofd, heeft geleid tot de snelle aanhouding van twee van de vier verdachten, die bij deze beroving betrokken waren. De verdachten werden aangehouden aan de Zuringhof. Het zijn mannen uit Tilburg, die 19 en 20 jaar oud zijn. Rond kwart over negen gisteravond kregen agenten de informatie over de beroving van de 17-jariuge Tilburgse jongen. Zijn mobiele telefoon werd hierbij afhandig gemaakt. Via telefonisch contact met het slachtoffer kregen de agenten informatie over de geroofde telefoon, de signalementen van de dader en de vluchtroute. De vier verdachten vluchtten weg in de richting van de Kruidenbuurt in Tilburg. Aan de Zuringhof werden de vier verdachten aangetroffen en zagen de agenten kans om twee van hen aan te houden. De telefoon van het slachtoffer werd in de fouillering van een van de verdachten aangetroffen en inbeslag genomen.

De politie slingert 111 hardrijders op de bon

TILBURG - Gisteren heeft de politie aan de Broekhovenseweg een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 1982 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 111 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg gisteren 80 kilometer per uur, terwijl op de Broekhovenseweg een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt.

Agenten herstellen openbare orde
door aanhouding dronken vrouw

TILBURG - Vannacht rond de klok van halfdrie hebben agenten aan het Piusplein een 19-jarige dronken vrouw uit Tilburg aangehouden. Onder invloed van alcohol liep de vrouw stennis de maken op het Piusplein en verstoorde hiermee de openbare rust. Als de agenten bij het incident vorderen ze van de vrouw dat zij zich daar ter plaatse verwijderd en als zij daaraan geen gehoor geeft wordt ze aangehouden en naar het bureau gebracht.

Agenten houden dronken vandaal aan

TILBURG - Vannacht om halfvijf hebben agenten aan de Bredaseweg een 18-jarige dronken vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij vernielde de ruit van een deur van een woning. De vrouw werd ter ontnuchtering in gesloten.

Politie deelt 17 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

TILBURG - Gistermiddag hebben agenten een verkeerscontrole gehouden op de kruising Ringbaan Zuid - Goirleseweg. Er gingen 17 weggebruikers op de bon omdat ze door een rood licht reden. Dertien fietsers, twee auto`s en een bromfietser reden door rood. En passant kreeg een automobilist een bon omdat hij de gordel niet an had en een bromfietser droeg geen helm.

Politie houdt winkeldievegge aan

OISTERWIJK - In een winkel aan de Dorpsstraat hebben agenten vanmiddag rond de klok van halféén een 56-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal.

Bron: Carel Bouman