Gemeente Bladel

> Inspraakprocedure wijziging bestemming pand Dorpsstraat 30 te Casteren

---

Inspraakprocedure wijziging bestemming pand Dorpsstraat 30 te Casteren


* Splitsing pand woonboerderij Dorpsstraat 30
* Nieuwbouw woning aan Wagenbroeken


* Bouw bedrijfsruimte op perceel Dorpsstraat 30

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bladel hebben in beginsel hun medewerking toegezegd aan een herbestemming van het pand Dorpsstraat 30 te Casteren. Ze willen meewerken aan de verplaatsing van een agrarisch aanverwant bedrijf (dierenspeciaalzaak en meelhandel) van Dorpsstraat 1 naar Dorpsstraat 30 te Casteren.

De totale oppervlakte van de bedrijfsruimte bedraagt ruim 1000 m² en ligt achter het woonpand Dorpsstraat 30. Er wordt een opslagruimte (749 m²) en winkelruimte (260 m²) gerealiseerd. De bedrijvigheid blijft beperkt tot bedrijven in de milieucategorie 1 en 2 van de VNG publicatie Bedrijven en milieuzonering. De detailhandel blijft beperkt tot de verkoop van agrarisch verwante artikelen.

De locatie Dorpsstraat 1 krijgt de bestemming woningbouw. Het project voorziet verder in een formalisering van de splitsing van de woonboerderij Dorpsstraat 30 en de bouw van een vrijstaande woning in de achtertuin van dit pand grenzend aan de Wagenbroeken.

Een en ander krijgt zijn beslag in het te actualiseren komplan voor de kern Casteren. De betreffende ondernemer kan in alle redelijkheid niet wachten op het verkrijgen van rechtskracht van dit nieuwe bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn dan ook voornemens om voor dit project vrijstelling te verlenen op grond van artikel 19, lid
1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.


Inspraak - informatieprocedure

Voordat we hiervoor de vrijstellingsprocedure starten, krijgt iedereen gelegenheid een inspraakreactie kenbaar te maken over dit initiatief.

De stukken liggen van 13 oktober tot en met 10 november 2003 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis. Tot uiterlijk 10 november aanstaande is er gelegenheid om zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie te geven. Mondelinge reacties kunnen worden doorgegeven bij de Centrale Balie. Schriftelijke reacties kunnen worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer C. van Hintum van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, tel. 361691.


---