Politie Zaanstreek-waterland



15:44 09-OKT-03
loc.: EDAM, KLEINE KERKSTRAAT

Getuigen gezocht van poging overval

Na een poging een souvenirswinkel aan de Kleine Kerkstraat te overvallen, is een onbekend gebleven man er op een fiets via de Spuistraat vandoor gegaan richting het Volendammerpad. De man, die met een buitenlandse tongval sprak, richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de winkelmedewerkster en vroeg om telefoonkaarten. Toen de medewerkster begon te schreeuwen, ging de man ervandoor. De man is ouder dan 20 en heeft een lichte huidskleur, is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een slank postuur en donkere ogen.
Getuigen kunnen bellen met politiewijkteam Edam/ Volendam-West via 0900-8844.

19:20 09-OKT-03
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE

Twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak

Door een getuige zijn een 24-jarige Zaandammer en een 29-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van inbraak. De getuige zag een van de mannen op het dak van een bedrijfspand staan. De andere man stond bij een bij het pand geparkeerde auto. De getuige zette deze auto vervolgens met zijn eigen auto klem en waarschuwde de politie. Beide mannen werden in verzekering gesteld.

21:48 09-OKT-03
loc.: ILPENDAM, JAAGWEG/ DORPSSTRAAT

Bromfietser gewond na botsing

Na een botsing tussen een auto en een bromfiets, is een 18-jarige Amsterdammer met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Het ongeluk gebeurde toen een automobiliste bij het rechts afslaan de haar tegemoetkomende bromfietser over het hoofd zag.

00:40 10-OKT-03
loc.: PURMEREND, VAN BURGPLEIN

Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel zijn enkele pakjes sigaretten en aanstekers en meer dan 100 dvd's gestolen. Men kwam binnen door een ruit in te gooien.

03:09 10-OKT-03
loc.: EDAM, NIJVERHEIDSTRAAT

Inbrekers springen uit rijdende auto

Na een achtervolging over de A8 en de A10 zijn op de Haarlemmerweg in Amsterdam twee van de drie mannen aangehouden die door een medewerker van een beveiligingsbedrijf werden betrapt bij de toegangsdeur van een bedrijf aan de Nijverstraat in Edam. Toen de drie mannen de beveiligingsbeambte in het oog kregen, gingen ze er in twee auto's vandoor. Vervolgens reed de beambte achter één van beide auto's aan, maar moest hij zijn achtervolging kort daarna staken. Gewaarschuwde politiemensen zagen de andere auto rijden op de A8 ter hoogte van het Klaverblad. Nadat de bestuurder geen gevolg gaf aan het door de politie gegeven stopteken, zette de politie de achtervolging in. Op de Haarlemmerweg reed de auto, met daarin twee verdachten, via de middenberm naar de tegenovergestelde rijbaan en minderde vaart. Vervolgens sprong eerst de bestuurder en later ook de passagier uit de rijdende auto. Het duo sprong vervolgens over de vangrail in de naastgelegen sloot, waar zij konden worden aangehouden. De verdachten, een 21-jarige Rotterdammer en een Amsterdammer van dezelfde leeftijd, werden ingesloten.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-101003


10:00-12:00 09-OKT-03
KROMMENIE, PADLAAN
WORMERVEER, KERKSTRAAT

Autogordelcontrole (1)

Op de Padlaan in Krommenie en de Kerkstraat in Wormerveer werd donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Gelet werd vooral op het dragen van de gordel. In totaal ontvingen elf mensen een boete van veertig euro. Een bestuurder die telefoneerde tijdens het rijden en een bestuurder die een inrijverbod negeerde, werden ook bekeurd.

13:00-14:30 09-OKT-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Autogordelcontrole (2)
Tijdens een gordelcontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd donderdagmiddag een tiental boetes uitgedeeld. Behalve zeven mensen die geen gordel droegen, ontvingen ook twee bromfietsers zonder helm en een automobilist die met de telefoon in de hand reed een boete.

07:30-09:00 09-OKT-03
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG
ZAANDAM, A7

Verkeerscontrole

Donderdag werd op de A7 in Zaandam en op de provincialeweg N515 in Wijdewormer een verkeerscontrole gehouden. In totaal ontvingen 29 mensen een boete. 25 bestuurders negeerden de verplichte rijrichting. Eén bestuurder voerde onnodig mistlicht en drie inzittenden kregen een boete omdat zij geen gordel droegen.

19:41 09-OKT-03
KROMMENIE, PROVINCIALE WEG ZAANDAM-CASTRICUM
65 km per uur te hard
Tijdens een surveillance met de videoauto werd een 19-jarige bestuurder uit Uitgeest aangehouden omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed. De agenten zagen de man met hoge snelheid over de Provincialeweg in Krommenie rijden. Op het 80-km-gedeelte richting Uitgeest haalde de man een snelheid van 145 km per uur. De hardrijder moest zijn rijbewijs inleveren, de officier van justitie zal de zaak verder afhandelen.

15:15-17:15 09-OKT-03
DEN ILP

Veel hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp (50 km per uur) werd donderdagmiddag tussen drie en vijf uur een hoogste snelheid gemeten van 84 km per uur. Van de 400 bestuurders die de controleplaats passeerden, reden er ruim vijftig te hard, wat een overtredingspercentage oplevert van 14 %.

17:25/00:25 09/10-OKT-03
WORMERVEER/WORMER, PLEIN 13/SPATTERSTRAAT

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 29-jarige man uit Wormerveer werd donderdagavond op Plein 13 in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had bijna drie keer zoveel drank op (640 ug/l) als toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren. In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Spatterstraat in Wormer wederom een drankrijder aangehouden. De 52-jarige bestuurder uit Westzaan had een alcoholgehalte van 355 ug/l en kreeg een rijverbod van drie uur, een boete en een proces-verbaal.

20:12 09-OKT-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Drankrijder zonder rijbewijs

Tijdens een alcoholcontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd donderdagavond een 48-jarige Zaandammer aangehouden. De automobilist zat met een slok op (375 ug/l) achter het stuur. De bestuurder bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

00:12 10-OKT-03
PURMEREND, A7

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 26-jarige man uit Wieringerwerf werd vrijdag, even na middernacht, aangehouden op de A7 in Purmerend. De automobilist had ruim tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren.



---- --