Ministerie van Algemene Zaken

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postadres der Staten-Generaal Postbus 20001 Postbus 20018 2500 EA Den Haag 2500 EA Den Haag Bezoekadres
Binnenhof 19, Den Haag

Datum Kenmerk Onderwerp 10 oktober 2003 03M460341

Hierbij doe ik u, mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, toekomen de antwoorden op de vragen van het lid van uw Kamer de heer Eerdmans (LPF), d.d. 1 oktober 2003, nr. 2030400710.

De MINISTER-PRESIDENT, Minister van Algemene Zaken,

Mr. dr. J.P. Balkenende



Vragen van het lid Eerdmans (LPF) aan de minister-president, minister van Algemene Zaken en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de mogelijke liefdesrelatie tussen mevrouw Wisse Smit en Klaas Bruinsma. (Ingezonden 1 oktober 2003).


---
Bent u bekend met het feit dat mevrouw Mabel Wisse Smit langere tijd een liefdesrelatie had met topcrimineel Klaas Bruinsma, en dat zij op de hoogte zou zijn geweest van diens drugshandel? (Algemeen Dagblad, 30 september jl.)


---
Is dit bericht waar? Zo ja, deelt u de mening dat dit feit mogelijk een belemmering is voor haar toekomstig lidmaatschap van het Koninklijk Huis?


---
Deelt u de mening dat aanvullend onderzoek door de AIVD gewenst is, nu gemelde informatie afkomstig is van een in Chili wonende ex-lijfwacht van Klaas Bruinsma die volgens het Algemeen Dagblad niet door de AIVD is gehoord, terwijl deze dienst juist heeft gesteld intensief onderzoek te hebben verricht naar de achtergrond van mevrouw Wisse Smit?


---
Kunt u bevestigen dat mevrouw Wisse Smit op dit moment geen contacten meer onderhoudt met het criminele circuit?


---
Zijn u mogelijk nog meer feiten met betrekking tot mevrouw Wisse Smit bekend, die voor de Tweede Kamer van belang kunnen zijn bij haar oordeelsvorming over het voorgenomen huwelijk van Mabel Wisse Smit met Z.K.H. Prins Johan Friso?

Antwoorden:

1-5 Voor het antwoord op deze vragen verwijzen de minister van Binnenlandse Pagina

2/3



Zaken en Koninkrijksrelaties en ik naar de brief die hierover heden aan de Tweede Kamer is gezonden.

Pagina

3/3