Actueel

Hoger beroep advocatenkantoor in WOB-zaken ongegrond
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 10-10-2003

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 8 oktober j.l. in twee zaken in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur tegen het Ministerie van Sociale Zaken het hoger beroep van een Amsterdams Advocatenkantoor ongegrond verklaard.

In de eerste zaak die betrekking had op documenten van de werkgroep "Opslag Vuurwerk en Ontploffingsgevaarlijke stoffen" van de Commissie Preventie van Rampen door Gevaarlijke Stoffen gedurende de periode 1974 tot 1983, is volgens de Afdeling terecht geoordeeld dat in de gevraagde documenten persoonlijke beleidsopvattingen zijn vervat, waarvan de Minister ingevolge artikel 11, eerste lid, van de Wob openbaarmaking achterwege kon laten. Ten aanzien van de in het ongerede geraakte documenten overweegt de Afdeling dat de voorzieningenrechter terecht heeft geoordeeld dat de Minister zich in voldoende mate heeft ingespannen om deze documenten te achterhalen.

De tweede zaak betrof de afwijzing van het verzoek om het arbeidsveiligheidsrapport van Muiden Chemie International B.V. van medio jaren tachtig aan het kantoor te verstrekken. In deze zaak is volgens de Raad van State ( anders dan de voorzieningenrechter van de rechtbank meende) wél sprake van informatie over een bestuurlijke aangelegenheid, maar door verwevenheid met verweven met de in het AVR
(Arbeidsveiligheidsrapport) opgenomen bedrijfs - en fabricagegegevens kan niet tot openbaarmaking worden overgegaan.

Zie ook uitspraak 'AL7690'

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AL7678

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=13346&i=&ti=