Provincie Drenthe

Motorsport niet in het geding Geen grootschalige muziekevenementen op TT-circuit

Assen, 10 oktober 2003
Persberichtnummer 03-126



De Raad van State heeft deze week de vergunning voor grootschalige muziekevenementen op het TT-circuit in Assen vernietigd. In de vergunning was geregeld dat gedurende maximaal 5 dagen per jaar evenementen zoals popconcerten op het TT-circuit gehouden konden worden.
Het college van GS van de provincie Drenthe zal zich nader beraden op de uitspraak en eventuele mogelijkheden voor het TT-circuit onderzoeken.
GS zullen met de Stichting Circuit van Drenthe en andere belanghebbenden in overleg treden over de consequenties van de uitspraak en ze betrekken bij het vervolg.

Op 10 december 2002 verleenden GS aan de Stichting Circuit van Drenthe een Wet milieubeheer vergunning. De vergunning werd verleend voor zowel bestaande activiteiten, zoals motor- en autosportactiviteiten en rijvaardigheidsopleidingen, als voor nieuwe activiteiten zoals grootschalige muziekevenementen. Tegen de vergunning werd beroep ingesteld door de Stichting Geluidhinder Baggelhuizen en Omgeving, Vakantiecentrum Witterzomer en enkele omwonenden. De beroepszitting vond op 26 augustus plaats. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State deed 8 oktober uitspraak.

Uit de uitspraak blijkt dat de Raad van State in beginsel positief heeft geoordeeld over de vergunning voor wat betreft de bestaande activiteiten op het TT-circuit. Dit betekent dat de Stichting Circuit van Drenthe over een definitieve vergunning beschikt voor de bestaande activiteiten op het TT-circuit. Wel zal het college van GS op een enkel onderdeel de vergunning conform de uitspraak van de Raad van State aanpassen. Het daarvoor door GS te nemen besluit zal een openbare procedure doorlopen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl