Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (10/10)

Breda, vrijdag 10 oktober 2003

Drie veelplegers op heterdaad aangehouden in Breda

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 05.20 uur twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een belwinkel op de Boschstraat. Kort daarvoor werd ook al een man opgepakt die de politie verdenkt van een inbraak in een woning aan de Teteringsedijk. Het gaat om drie mannen die bekend staan als veelpleger. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Agenten reden vannacht met hun dienstauto omstreeks 05.00 uur over de Teteringsedijk. Zij zagen een hen bekende man fietsen die een vuilcontainer met zich voerde. Zij herkenden de man als een figuur die al vele malen voor inbraken is aangehouden. Zij spraken de man aan, hij vertelde de dienders dat de container van hem was, hierna liet hij de bak los en fietste snel weg. Bij het omvallen van de container bleek dat er onder meer een stereo installatie in zat. De agenten stelden daarop een achtervolging in. Op het viaduct liet de dief zijn fiets achter en rende het talud af. De agenten riepen naar hem dat hij was aangehouden. De verdachte reageerde daar echter niet op waarna een diensthond werd ingezet. De hond achterhaalde de inbreker, een 27-jarige Bredanaar, onderaan het talud. De spullen in de container bleken bij nader onderzoek gestolen te zijn bij een woninginbraak aan de Teteringsedijk. Van het pand was een raam de voorzijde geforceerd.

Dezelfde nacht heeft de politie, omstreeks 05. 25 uur, twee mannen, 34 en 33 jaar, zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor een inbraak in een belwinkel op de Boschstraat. Agenten die naar de melding toe reden, zagen de twee mannen, fietsen op de Nassaustraat. De twee bekende veelplegers sprongen bij het zien van de politieauto van de fiets en renden weg. Zij konden na een achtervolging op respectievelijk de Wilhelminasingel en het Chasséveld worden aangehouden. De eigenaar van de winkel was gealarmeerd door het alarm en zag een van de dieven nog uit de winkel komen, de ander stond voor de winkel met zijn fiets te wachten. Met twee vrienden stelde de eigenaar de achtervolging in. Zij slaagden erin de wegfietsende man te achterhalen en van zijn fiets te duwen. Hij stond op en rende weg. Hij liet een tas achter met daarin enkele telefoons. De andere verdachte was weggerend in de richting van de Bouwerijstraat. De politie heeft uiteindelijk beide mannen kunnen aanhouden.

Twee mannen opgepakt na vondst softdrugs in smartshop

BREDA: De politie heeft onder leiding van de Officier van Justitie gistermiddag een zoeking gedaan bij een smartshop in Breda. Hierbij werd onder meer ruim 200 gram op hasj gelijkende stof aangetroffen. De beheerder, een 28-jarige Bredanaar, werd aangehouden en is in verzekering gesteld. Ook de eigenaar van de zaak, een 41-jarige Bredanaar, werd aangehouden, maar is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Het A-team heeft 4 oktober jl. op rijksweg A-16 twee Fransen aangehouden. Zij hadden 4 gram cocaïne en 90 gram hennep bij zich. De verdachten verklaarden de drugs te hebben gekocht in de bedoelde smartshop. Deze informatie vormde de aanleiding voor de actie van gistermiddag. Het onderzoek wordt voortgezet in deze zaak door het team Tuinzigtlaan.

Vrouw na agressie in schoenenwinkel gearresteerd

BREDA: Gistermiddag heeft de politie omstreeks 16.00 uur in een schoenenzaak op de Ginnekenstraat s een 33-jarige Prinsenbeekse aangehouden die twee medewerkers van de winkel was aangevlogen en hen bij de keel had gegrepen omdat ze de schoenen van haar zoontje die ze vorige week daar had gekocht niet mocht ruilen. Volgens het personeel waren de schoenen gedragen. De politie heeft de agressieve vrouw aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte, die de feiten ontkende, werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Rotterdammer aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft vannacht op de Zinkstraat een 42-jarige Rotterdammer aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De ademanalyse gaf 480 ugl aan (circa 1,1 promille). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt doorrijder aan

BREDA: De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden die gisterenmorgen met zijn scooter een aanrijding had veroorzaakt op de Terheijdenseweg. Hij was met een personenauto in aanrijding gekomen. Daarna was hij doorgereden zonder zijn gegevens aan de tegenpartij bekend te maken. Aan de hand van het verzekeringsplaatje kon de jongen uit Breda worden achterhaald. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Scootercontrole levert 7 bekeuringen op

BREDA: Het scooterteam heeft in samenwerking met het team Vlaanderenstraat gisteren een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 6 bromfiets gecontroleerd. Er werden 7 bekeuringen uitgereikt, te weten:


* Overschrijden geluid (3)
* Niet dragen van de helm (1)
* Te hoge constructiesnelheid (3)
* Een bromfiets is voor nader onderzoek door uit het verkeer genomen.

Inbraken in woningen

ETTEN-LEUR: Gisteravond is omstreeks 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Oude Bredaseweg. De bewoner zag dat de inbreker uit een raam sprong en via de achtertuin vluchtte. De bewoner was snel naar huis gegaan na een telefoontje van de buren, dat er bij hem een inbraak gaande was.De dader vluchtte het park in. Er is voorzover na te gaan niets ontvreemd. De politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld doch de dader niet meer aangetroffen. De dief heeft vermoedelijk de toegang verkregen middels een sleutel die de eigenaar van het pand eerder is kwijt geraakt.

ZEVENBERGEN: Er is vannacht omstreeks 04.00 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Gaasbeek. De dader heeft de Bulgaarse methode gebruikt. De slotplaat kon eenvoudig worden losgemaakt. Tijdens het gerommel aan de voordeur werden de bewoners wakker. De dader is hierop vertrokken. Er is vannacht ook ingebroken in een woning aan de Kampakker. Ook hier werd de Bulgaarse methode toegepast. Er zijn diverse goederen gestolen. Met de autosleutels heeft men de auto geopend en daaruit 20 cds gestolen. Tevens is vannacht ingebroken in een woning aan de van Strijenstraat ook hier werd de Bulgaarse methode toegepast. Men heeft het slot van de voordeur geforceerd. Uit de hal zijn jacks meegenomen en twee tassen met daarin een laptop en een zakcomputer. In de voortuin werden sleutels en de twee tassen leeg terug gevonden.

Inbraak horecabedrijf

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Opnieuw is ingebroken in een horecabedrijf aan de Moerdijkseweg, De daders hebben vermoedelijk een raam open weten te maken. Er zijn twee gokkasten open gebroken.

Bron: Willem van Hooijdonk