Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (10/10)

Bergen op Zoom, 10 oktober 2003

Inbraak caravan

HOOGERHEIDE: Een 33 jarige inwoner uit Dordrecht heeft vrijdag aangifte gedaan van inbraak in zijn caravan die staat op een camping aan de Groene Papegaai. De dader is binnengekomen door het openbreken van het wc-raampje. Uit de caravan zijn 2 kachels, een geiser, een kleuren televisie, kleding en een plastic zandbak gestolen.

Kerkdieven

HALSTEREN: In de protestantse kerk aan de Dorpstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader heeft toegang tot de kerk gekregen door een glas in loodraam te breken. Om bij dat raam te komen gebruikte hij een ladder. Het is nog niet duidelijk waar deze ladder vandaan komt. De dader heeft in de kerk twee collectebussen van de muur getrokken. De inhoud van de bussen was gering. In de kerk is met behulp van een steen een binnendeur geforceerd waardoor er braakschade ontstond.

Inbraak bij watersportvereniging

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van donderdag op vrijdag is er aan de Vermuidenweg ingebroken in een clubhuis van een watersportvereniging en in een boot. Eerst is er ingebroken in de boot. De dader heeft etenswaren genuttigd en ontvreemd maar ook gereedschap gestolen. Dit gereedschap is mogelijk gebruikt om een buitenraam te vernielen in het clubhuis. Ook is een binnendeur vernield. Er is niets meegenomen maar de schade is aan het clubhuis is aanzienelijk.

Vijf kilo weed in kofferbak

BERGEN OP ZOOM: Een 27-jarige francaise uit Tourcoing is aangehouden op de Rijksweg A-58 nabij Bergen op Zoom met ruim 5 kilo weed in de kofferbak. De weed is in beslag genomen en vernietigd. De verdachte is meegenomen en met een dagvaarding naar huis gestuurd. De auto van de verdachte is in beslag genomen.

Betrapt

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag liep wijkagent B. Nefs zijn surveillanceronde in de wijk toen twee voorbijgangers hem aanspraken over een mogelijke winkeldiefstal en zij wezen daarbij een verdachte aan. Wijkagent Nefs zag dat een 33-jarige man uit Bergen op Zoom met een tas onder zijn arm liep. Op zich niet zo vreemd maar als er kleding uithangt met het prijskaartje er nog aan wordt het een andere zaak. De wijkagent hield de verdachte op de Grote Markt aan. Hierop kwam ook een eigenaar van een winkel aan de Zuivelstraat naar buiten gelopen. Hij had van voorbijgangers gehoord dat een man spullen had gestolen uit zijn winkel. De eigenaar vertelt dat de verdachte in zijn winkel is geweest. De verdachte heeft de diefstal bekend en is overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft een dagvaarding gekregen.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Donderdagavond is de politie gebeld vanuit een winkel aan de Leemstraat te Roosendaal. Het personeel had een 32-jarige vrouw uit Rucphen staande gehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij had een gebruiksvoorwerp tussen haar kleding gestopt. Dit was gezien door personeel van de winkel. De vrouw had wel andere goederen afgerekend. De vrouw is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij bekende de diefstal. Na overleg met de parketsecretaris is een politietransactie aangeboden van 110,00. Dit bedrag heeft zij direct betaald.

Bedreiging

ROOSENDAAL: Donderdag heeft een 45-jarige busschauffeur uit Bergen op Zoom aangifte gedaan van bedreiging aan de Beetslaan. Volgens de verklaring van de busschauffeur is hierbij een mes gebruikt. De verdachte, een 40-jarige man uit Roosendaal, spreekt dit tegen. De chauffeur reed donderdagmiddag zijn route o.a. in de Beetslaan. De verdachte kwam boos gebarend op de bus aflopen omdat deze volgens hem te hard had gereden. De chauffeur remt af om met de man te praten en verklaart dat hij ziet dat de verdachte een mes bij zich heeft. Hierop geeft hij gas en rijdt verder en doet aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De verdachte geeft aan dat hij boos naar de bus is gelopen maar dat hij geen mes bij zich had. In deze buurt is al vaker geklaagd over de overlast die bussen veroorzaken. De gemeente heeft hierop snelheidsremmende maatregelen genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bron: Karen de Groot