Gemeente Breukelen


Impressie raadsvergadering 7 oktober 2003

Op dinsdag 7 oktober kwam de raad van Breukelen bijeen in een extra vergadering over de programmabegroting. Dat is nieuw. Tot nu toe besprak de raad de volledige gemeentebegroting maar invoering van het duale stelsel maakt hieraan een einde. Voortaan maakt het college een conceptprogrammabegroting en bepalen de raadsfracties na onderling overleg gezamenlijk hoe deze er definitief uit gaat zien. Het college stelt de gedetailleerde productenbegroting vast binnen de financiële en inhoudelijke kaders die de raad in de programmabegroting vastlegt. In de meerjarenraming, die deel uitmaakt van de programmabegroting, staat per programma-onderdeel wat er tot 2007 aan middelen beschikbaar is voor activiteiten.

Wat is een programmabegroting?

In de programmabegroting is terug te vinden wat de raad wil bereiken in 2004, wat daarvoor gedaan moet worden en wat dat gaat kosten.

Behandeling van de programmabegroting

Behandeling van de programmabegroting is in stukken geknipt. Nadat de raadsleden de door het college vastgestelde concepten op 8 september hadden ontvangen, konden ze vragen indienen. Deze zijn door het college schriftelijk beantwoord. Op basis van alle stukken reageerde de raad op 7 oktober op de voorgestelde programmabegroting en gaven zij aan waar zij eventueel veranderingen willen doorvoeren. Ook was er ruimte voor een enkele aanvullende vraag richting college maar het was vooral een discussie tussen raadsleden waarin opvattingen en meningen werden uitgewisseld. De SGP/ChristenUnie bracht dinsdag een motie in stemming waarin het college de opdracht kreeg om een aangepaste programmabegroting te maken. De motie werd verworpen

Op 21 oktober bespreekt de raad alle ingediende wijzigingsvoorstellen (in de vorm van moties en amendementen). Dan volgen de stemmingen en stelt de raad de programmabegroting voor 2004 vast.

Daarna gaat de begroting naar de provincie voor goedkeuring.

Interesse?

Belangstellenden kunnen de stukken komen inzien. Vanaf 08.15 tot 12.30 uur kunt u terecht bij de receptie van de sector Grondgebeid aan de Dannestraat.

Meer weten over de discussie op 7 oktober: klik hier Uiteraard ligt er ook een kopietje bij de stukken in de Dannestraat.