Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

10-10-2003
Huisvesting (verstandelijk) gehandicapten

Vorige week heeft een informatieavond plaatsgevonden over wonen met een (verstandelijke) handicap. Doel van de avond was inventariseren of er behoefte is aan aangepaste woonvormen in Alkemade. Daarbij kwamen vragen aan de orde als soort woning, begeleiding en dagbesteding. Het initiatief van deze inventarisatie komt van een werkgroep, bestaande uit de gemeente Alkemade, de Woningbouwvereniging Alkemade en vertegenwoordigers van verenigingen van mensen met een verstandelijke beperking, zoals de Sociaal Pedagogische Dienst (SPD).

Onder de aanwezigen waren vooral ouders van jonge kinderen met een handicap, waardoor veelal werd gesproken over de toekomstige wensen. Er kwam naar voren dat er ook behoefte bestaat aan dagbesteding gekoppeld aan wonen. Ideeën van woonboerderijen en projecten met tuinders werden hierbij genoemd.

Om beter inzicht te krijgen in de vraag wordt ook via de GGK geprobeerd om met meer mensen in contact te komen. Daarnaast roept de werkgroep mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders, familieleden, verzorgers en andere belangstellenden op hun wensen en behoeften kenbaar te maken door het wensenformulier 'Gewoon wonen' in te vullen. U kunt het formulier hier downloaden en opsturen naar:

Sociaal Pedagogische Dienst
t.a.v Dirk Hoogenboom
Perzikweg 1a
2321 DG Leiden
tel. 071 5731444

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wethouder Wil Reijnders van de gemeente, telefoonnummer (071) 332 72 95 of Dirk Hogeboom van de SPD, telefoonnummer (071) 573 14 44, infoleiden@spdzhn.nl. U kunt het verslag van de informatiebijeenkomst tevens opvragen bij Dirk Hogeboom.