Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 10 oktober 2003

Provincie Groningen 10-10-2003 -

Groningen: autokraker opgepakt
Een getuige waarschuwde de politie vrijdagmiddag dat een 29-jarige man uit Groningen door een kapot raam een greep deed in een geparkeerde auto aan het Ra. De getuige kon een goed signalement doorgeven waarop de politie de verdachte op het fietspad Overloop konden aanhouden. De verdachte had spullen uit de auto bij zich. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: roodlicht controle
Op de Hereweg werd vrijdagochtend gecontroleerd op het rijden door het rode licht. In totaal werden 4 fietsers en 1 brommerrijder bekeurd.

Groningen: fietser (50) gewond bij aanrijding
Op het Damsterdiep werd een 50-jarige fietser uit Groningen vrijdagochtend aangereden door een 31-jarige automobiliste uit Muntendam. De auto raakte het achterwiel van de fiets waardoor de man gelanceerd werd en op het asfalt terecht kwam. Hij is met schouder- en handletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snorfietser werkt niet mee aan controle
Een 19-jarige snorfietser uit Winsum werd vrijdagochtend gecontroleerd op de Atensheerd. Bij de controle bleek de man geen
bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs bij zich te hebben. Op de snorfiets zat een verzekeringsplaatje uit het jaar 2000. Toen de man verteld werd dat zijn snorfiets mee moest naar het bureau weigerde hij alle medewerking en voldeed hij niet aan het bevel om van de brommer af te gaan. Hij werd aangehouden en kreeg op het bureau een proces-verbaal. De snorfiets bleef op het bureau.

Blijham: hennepkwekerijen ontmanteld
De politie heeft vrijdagochtend in Blijham twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een garage van een woning aan de Louwdijk trof de politie een kwekerij aan met 148 hennepplanten. Zowel de planten als het toebehoren van de hennepkwekerij werd in overleg met justitie vernietigd. De bewoner, een 31-jarige man, werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast trof de politie in een woning aan de Lindenlaan een hennepkwekerij aan. Hier troffen de agenten 91 bijna volgroeide hennepplanten aan. Ook hier werden alle goederen in beslag genomen en vernietigd. De verdachte, een 26-jarige man, werd gehoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: alcomobilist bij aanrijding
De politie heeft vrijdagochtend een 50-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De man was op de Beertsterweg in aanrijding gekomen met een voor hem rijdende personenauto, die bestuurd werd door een 46-jarige man uit Appingedam. De Winschotenaar bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de verdachte 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.

Nieuwe Pekela: vrachtwagenchauffeur verliest lading
De politie heeft vrijdagochtend een 42-jarige man uit Drachten bekeurd voor vallende lading. De Fries reed in zijn vrachtauto met aanhangwagen op de Beumeesweg en draaide met een bocht de Provincialeweg N366 op. Hierbij verloor de chauffeur zeven glazen thermopane platen. Het gebroken glas werd opgeruimd. Tegen de Fries wordt proces-verbaal opgemaakt.